Eesti arstid on sattunud Soomes kullasoonele

Soomes töötab kümneid üle 150 000 euro aastas teenivaid eesti arste, osa neist teenib aastas üle 250 000 euro.

Osa eestlastest arste on Soomes sattunud sõna otseses mõttes kullasoonele. Neist paljud teenivad üle 20 000 euro kuus, seda aastas igas kuus, vahendab Hymy.

Soome maksuandmetele põhjal teenivad mõned eesti arstid üle 260 000 euro aastas. Eestis on samas arstide keskmine tunnipalk 20 eurot ja keskmine kuupalk 4000 euro ringis, selgub Tervise Arengu Instituudi andmetest.

Eestis teenivad arstid rohkem avalikus sektoris, ligi 4500 eurot kuus. Soomes on teenistus parem erasektoris, kus mediaanpalk oli 2020. aastal Soome arstide liidu andmetel 9000 euro ringis. Mediaanpalk on selline palk, milles vähem ja rohkem teenivaid inimesi on ühepalju ja see peegeldab kõige paremini keskmist.

Soomes teenivad arstid väga hästi, see tuleb eelkõige arstide puudusest. Paljud arstid töötavad päeval riigihaiglas ning õhtuti ja nädalavahetustel erakliinikus.

Paar aastat tagasi tekitas Eesti elevust eestlasest arst Mare Liiger, kes tunnistas, et teenib Soomes 8000 eurot kuus kätte.

Soome maksuandmete põhjal teenis 2020. aastal neli eesti arsti Soomes üle 250 000 euro aastas. Enam kui 150 000 eurot teenivaid arste on mitukümmend.

Kõige enam teenivad neurofüsioloog Andre Õun ja ortopeed Tõnis Lont, kelle maksustatav tulu oli üle 260 000 euro aastas. Kui arvestada veel dividenditulu, siis teenis Lont üle 280 000 euro. See teeb ligi 23 000 eurot kuus.

Hea teenistusega on ka Andre Õuna naine, kes on samuti elukutselt arst. Andre Õun ja tema naine töötavad mõlemad Kuopio ülikooli haiglas. Lisaks teeb Andre tööd erasektoris. Tõnis Lont aga töötab lisaks Tamperes tegutsevas tehisliigeste haiglas Coxa.

Enam kui 250 000 eurot teenib eestlasest uroloog Aare Mehik, kes töötab Oulus Mehiläineni arstikeskuses. Espoos ettevõtjana registreeritud ortopeed ja traumatoloog Hillar Luga teenib samuti üle 250 000 euro aastas. Luga teenuseid pakuvad Mehiläinen ja Terveystalo.

Üle 150 000 euro aastas teenivaid eesti arste on Soomes mitukümmend. Üle 120 000 euro teenivaid eesti arste aga vähemalt 40.

Kommentaarid
(Külastatud 8,693 korda, 1 külastust täna)