Värske uuring: kanep hoiab ära koroonasse haigestumist

Kanepi ühendid takistavad koroonaviiruse jõudmist inimese rakkudesse, selgub värskes USA-s läbi viidud uuringust.

Teadusajakirjas Journal of Nature Products avaldatud ja USA Oregoni ülikooli läbi viidud uuringust tuleb välja, et kaks kanepis leiduvat komponenti: kannabigeroolhape (CBGA) ja kannabidioolhape (CBDA) hoiavad ära koroonaviirusega nakatumist, vahendab Bloomberg.

Uuringus kogunesid need happed koroonaviiruse ogavalgu ümber ja blokeerisid nende võime inimest nakatada.

Teadlased tegid katseid koroona Alfa ja Beeta variantidega. Tegemist oli laborikatsetega. Uuringus ei antud vastavaid aineid inimestele ega võrreldud neid aineid saanud inimeste tervist nendega, kes neid aineid ei saanud.

Nimetatud ühendid esinevad ka tavalises tööstuslikus kanepis, mida kasutatakse loomasöödaks, toiduks ja kiudude saamiseks. Kanepi ekstrakte kasutatakse kosmeetikas.

Oregoni ülikooli teadlane Richard van Breemen ütles, et kanepit on inimesed kasutanud pikka aega ning sel on mitmeid raviomadusi, mis kaitsevad ka koroona eest. Kanep hoiab ära nii koroonaga nakatumist kui aitab ravida koroonahaigust.

Kommentaarid
(Külastatud 3,284 korda, 1 külastust täna)