Uuring: Hiina koroonavaktsiin ei anna mingit kaitset koroona Omikroni variandi vastu

Kaks doosi Hiina parimat koroonavaktsiini CoronaVac ei anna koroona Omikroni variandi vastu praktiliselt mingit kaitset, selgub Yale’i ülikoolis läbi viidud uuringust.

Pfizeri vaktsiini tõhustusdoos suuris tõsta Hiina vaktsiiniga vaktsineeritud inimestel antikehade taset, aga ainult tasemeni, mis on kahe Pfizeri või Moderna koroonavaktsiini doosiga vaktsineeritud inimestel, vahendab Daily Mail.

Uuringust tuleb välja, et miljarditel inimestel, kes on saanud Hiina vaktsiini, pole Omikroni vastu mingit kaitset. CoronaVac-i tootja on Hiina ravimifirma Sinovac ja seda on viidud 50 riiki üle maailma.

Yale’i ülikooli immunobioloog, professor Akiko Iwasaki ütles, et Hiina vaktsiiniga vaktsineeritud inimesed peavad saama vähemalt ühe tõhustusdoosi, kui mitte kaks, et neil oleks mingi kaitse.

CoronaVac-i vaktsiinis kasutatakse nõrgestatud viirust, et ergutada inimese immuunsüsteemi.  Lääne vaktsiiniskeptikud on kiitnud Hiina vaktsiini, kuna sel on väidetavalt vähem kahjulikke kõrvaltoimeid.

Tšiilis, kus on kõrgeim vaktsineerituse tase maailmas, on inimestele antud valdavalt Hiina vaktsiini. Tšiilis aga mindi üle Pfizeri ja Moderna vaktsiinidele, kuna selgus, et Hiina vaktsiin koroona eest eriti ei kaitse.

Hiina koroonavaktsiini kasutavad paljud Aafrika ja Lähis-Ida riigid.

Kommentaarid
(Külastatud 419 korda, 1 külastust täna)