Teadlaste väitel saavutavad vaktsineeritud inimesed pärast koroona läbipõdemist super-immuunsuse

Teadlased on jõudnud järeldusele, et kahe doosiga vaktsineeritud inimesed saavutavad pärast koroona läbipõdemist eriti hea nn super-immuunsuse.

USA Oregoni ülikooli teadlaste väitel on hea immuunsus ka neil, kes on kõigepealt koroonat põdenud ja siis vaktsineeritud, vahendab Daily Mail.

Teadlased võtsid vereproovid enam kui sajalt vaktsineeritud vabatahtlikult ning nakatasid verd kolme koroona variandiga. Selgus, et pärast koroona läbipõdemist saavutasid isikud eriliselt suure antikehade taseme, mis oli 10 korda parem kui neil, kes olid lihtsalt vaktsineeritud.

Kuigi uuring viidi läbi enne Omikroni, arvavad teadlased, et see immuunsus kaitseb ka Omikroni eest.

Teadlaste väitel ei kujuta koroona enam hübriid-immuunsusega inimestele ohtu ning seeläbi saab pandeemia lõpu.

Uuringu läbi viinud dr Fikadu Tafesse ütles, et praegu nakatuvad paljud vaktsineeritud, kuna viirust liigub väga palju. Samas on paremas olukorras need, kes on vaktsineeritud, kuna põevad haigust leebemalt.

Teadlased võtsid proovid 104-lt ülikooli töötajalt, keda oli vaktsineeritud kahe doosi Pfizeri vaktsiiniga. Inimesed jagati eri gruppidesse vastavalt sellele, kas nad olid eelnevalt koroonat põdenud. 42 katseisikut polnud koroonat põdenud. Ülejäänud olid koroonat põdenud kas enne või pärast vaktsineerimist.

Uuringu tulemused avaldati teadusajakirjas Science Immunology.

Kommentaarid
(Külastatud 5,408 korda, 1 külastust täna)