Täbar lugu: Soome lotomiljonär langes pettuse ohvriks ja kaotas kõik, on nüüd pankrotis

8 miljoni euro suurune lotovõit ei teinud Lääne-Uusimaal elavat noort meest õnnelikuks. Heauskne mees kaotas oma miljonid mõne aastaga.

Miljonär kaotas ligi 4 miljonit eurot kahele mehele ja naisele, kelle vastu esitatud süüdistused pettuses ja rahapesus, vahendab Ilta-Sanomat.

Lotovõitja oli ise kohtus kohal ja teda esindab pankrotipesa, kuna mees on hetkel varatu. Süüaluseid on kokku 8.

Lotovõitja lugu algas 2016. aastal, mil ligi 30-aastane mees võitis 8 miljonit eurot. Kohtus rääkis mees, et oli heauskne, seda on näha tema tehtud suurtes pangaülekannetes.

Lotovõitja mängis internetimänge ja kulutas osa rahast seal ära. Ta tutvus internetis ühe mehega, kelle arvele kandis kolme aasta jooksul kokku 1 424 920 eurot. Raha vastu võtnud mees lubas selle tagasi maksta, aga seda ta ei suutnud, kuna oli maksejõuetu. Tagasimakseid tuli 273 450 euro eest.

Ühel teisel mehel õnnestus aga lotomiljonärilt välja petta veel suurem summa – 2 124 478 eurot. Kaks meest said raha ettevõtte nimele. Nad olid enda väitel raha pannud ühte projekti, millest lubati tulu ka lotomiljonärile.

Tegelikkuses aga kandsid kaks meest raha edasi enda ja tuttavate kontodele ning raha eest tasuti eri arveid.

Lisaks on rahapesu süüdistusega kohtu all üks ligi 30-aastane naine, kes sai lotovõitjalt kahe aasta jooksul kokku 229 222, mida ta oli kasutanud kinnisvara ostuks. 2018. aastal soetati raha eest maja naise nimele ning maksti naise pangalaenude tagasimakseid. Seda maja nõutakse nüüd tagasi. Maja maksis 275 000 eurot. Kinnistu on arestitud, selle omanik on lisaks naisele ka üks mees.

Prokurör nõuab pettuses osalenud isikutele pikaajalist vangistust. Esimesele mehele nõutakse 7 aasta pikkust reaalset vanglakaristust, teisele mehele 5,5 aasta pikkust reaalset vanglakaristust. Naisele nõutakse 1,5 aasta pikkust tingimisi vangistust.

Kommentaarid
(Külastatud 1,642 korda, 1 külastust täna)