Soomes saab naine üle 5500 euro kuus Kelalt sotsiaaltoetusi

Soome naine Amanda saab sotsiaalkindlustusametilt Kela üle 5500 euro kuus sotsiaaltoetusi. Selline asi on võimalik, kui tegemist on üksi mitut last kasvatava isikuga, kes saab eluasemetoetust, toimetulekutoetust, elatisetoetust ja laste kodus hoidmise toetust.

Kokku makstakse Soomes toetusi üle miljardi euro aastas. Sellised toetused takistavad inimestel tööd leidmast. Nüüd mõeldakse, kuidas selliseid toetusi vähendada, et inimestel oleks motivatsioon tööle minna, vahendab Iltalehti.

Märgitakse seda, et kui inimene pikalt tööl ei käi, siis kannatab tulevikus pension. Seda asjaolu sageli ei teadvustata.

Lisaks tahetakse töötutoetusi muuta nii, et mida kauem on inimene töölt eemal, seda vähem makstakse toetusi.

Kommentaarid
(Külastatud 4,919 korda, 1 külastust täna)