Soomes puhkes palgaraev: 18-aastasele vaktsineerimiste registreerijale pakutakse samapalju kui kogenud lastekaitse töötajale

Espoo lastekaitse töötajad läksid raevu, kui said teada, et 18-aastasele vaktsineerimiste registreerijale pakutakse sama palka kui makstakse kogemustega lastekaitse töötajatele.

Lastekaitse töötajad on olnud madala palga pärast nördinud juba pikemat aega. Vaktsineerimiste registreerijale pakutud summa aga oli viimane piisk karikas, vahendab Iltalehti.

Lastekaitse töötajad kurdavad, et nende töö on vastutusrikas ja juhtumid on sageli väga rasked. Tööülesannete hulka kuulub muu hulgas erinevate ravimite andmine. Lisaks on töö ebaregulaarne vahetustega töö, kuna valmis ollakse iga päev.

Palk on lastekaitse töötajatel aga vaid 2461 eurot kuus. Tööks on vajalik sotsionoomia-alane kõrgharidus või vastav sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna haridus.

Nüüd aga värbab Espoo nakkushaiguste osakond projektijuhte, kelle tööülesanne on vaktsineerimiste registreerimine paaris vaktsineerijaga. Vajadusel tuleb inimesi juhendada vaktsineerimispunktis ja koroonatõendite välja trükkimine. Palk on selle eest 2397,70 eurot kuus.

Vaktsineerimiste registreerijatelt nõutakse vaid vanust üle 18 eluaasta. Vaktsineerimiste registreerijatele pakutakse selle töö eest korralikku palka, aga selle kõrval on lastekaitse töötajate palk naeruväärne. Lastekaitsjad on šokis. Neilt nõutakse head haridust ja vastavat praktikat ning nad saavad selle eest vaid 60 eurot rohkem.

Lastekaitsjad märgivad, et Espoo linn on üldiselt hea tööandja, aga palk on ajale jalgu jäänud. Osa lastekaitse töötajast said palgakõrgendust, aga mitte kõik.

Espoo linnavalitsuse info kohaselt aga oli veebis avaldatud kuulutus vigane. Kuulutust parandatakse nüüd ja palk peaks olema vahemikus 1954,31–2397,70 eurot. Lihttöötaja saab vähem, aga kõrgharidusega spetsialist rohkem.

Lastekaitsjate väitel aga ei muuda see midagi. Lihtsa kirjatöö eest saab samapalju kui vastutusrikka lastekaitse töö eest. See rõhutab lastekaitse töötajate madalat palgataset.

Kommentaarid
(Külastatud 7,633 korda, 1 külastust täna)