Soome valitsus valmistab ette testide ostmist kooliõpilaste testimiseks

Soome sotsiaal- ja terviseministeerium ning töö- ja majandusministeerium valmistuvad soetama koduteste põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste testimiseks.

Ministeeriumid valmistavad ette hankelepingut hoolduskindluskeskusele kodutestide soetamiseks. Esialgu soetab testid hoolduskindluskeskus ja pakub teste omavalitsustele. Eesmärk on koolide kaudu jagatavate testide hanked korraldada võimalikult kiiresti omavalitsuste ühishankena.

Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste testimine on osa meetmetest, mille valitsuse koroona töögrupp pakkus reedel, 7. jaanuaril välja koolide ja õppeasutuste terviseohutuse parandamiseks. Lisaks kodusele testimisele kiirendatakse laste ja noorukite vaktsineerimist.

Terviseamet koostab sotsiaal- ja terviseministeeriumi juhendamisel riiklikud juhised koolinoorte kodutestide kasutamiseks. Juhised valmivad 3. nädalal ja terviseamet edastab need eraldi.

Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)