Soome toiduamet hoiatab punapeedi eest

Soome toiduamet hoiatab, et punapeeti ei tohi tarvitada toorelt, kuna võib põhjustada raskeid tervisehäireid.

Kuigi mõnesid aedvilju võib kasutada toorelt, siis punapeet nende hulka ei kuulu. Toiduamet on saanud mitmeid teateid raskete tervisehäirete kohta, mis on tekkinud toorest punapeeti kasutades. Seetõttu soovitab terviseamet kasutada punapeeti ainult korralikult läbi keedetuna, vahendab MTV.

Toiduamet on saanud infot, et toorest punapeeti on kasutatud smuutide tegemisel ja see on põhjustanud inimestel oksendamist. Kõigi nende juhtumite puhul pakuti toiduks kodumaist punapeeti kas asutuse sööklates, lasteaedades või koolides.

Toore punapeedi söömise tunnused on iiveldus ja kõhuvalu. Lisaks esines peavalu, väsimust ja oksendamist.

Punapeeti tohib tarvitada ainult keedetuna. Sellisel moel pole peet vaevusi põhjustanud. Punapeeti võib ohutult kasutada ka ahjus küpsetatuna, suppides ja pagaritoodetes.

Kommentaarid
(Külastatud 4,932 korda, 1 külastust täna)