Soome terviseameti juht: koroonapassi asemel võiks võtta kasutusele digitaalse vaktsineerimistõendi

Soome terviseameti juht Markku Tervahauta ütles Yle saates A-studio, et koroonapassi asemel võiks võtta kasutusele digitaalse vaktsineerimistõendi.

Tervahauta ütles, et vaktsineerimistõendile saaks kanda ka kõik muud vaktsineerimised lisaks koroonavaktsiinile. Läbipõetud koroonahaigust aga enam tõendile ei kantaks. Selline tõend võiks olla kasutusele näiteks reisimisel.

Tervahauta sõnul oleks see sama, kui digitaliseeritakse nn kollane kaart, mis on olnud paberist või papist vaktsineerimistõend.

Praegu on Soomes koroonapassi kasutamine peatatud ja terviseamet ei soovita seda enam kasutusele võtta. Hiljem võiks koroonapassi kasutada osana vaktsineerimistõendist. Terviseamet pooldab koroonapassile kolmanda vaktsiinidoosi nõude lisamist.

Kommentaarid
(Külastatud 1,406 korda, 1 külastust täna)