Soome terviseameti asjatundja paneb kahtluse alla koroonapassi vajalikkuse

Koroonapassi kasutamine on Soomes praegu peatatud. On tekkinud küsimus, kas seda on üldse enam vaja kasutada.

Terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen paneb kahtluse alla kogu koroonapassi vajalikkuse. Kui pass ei hoia ära nakkuse levikut, siis tekib küsimus, kas seda passi on üldse vaja, ütles Salminen. See käib ka reisimise kohta.

Kui on nii, et vaktsiinid ei hoia ära nakatumist, aga hoiavad ära raske haigestumise, siis kaob ära vajadus koroonapassi järele, leiab Salminen.

Koroonapassi kasutamine põhineb Euroopa Liidu seadusandlusel, mistõttu peab Salmineni väitel passi kasutamist arutama Euroopa Liidu tasemel, vahendab MTV.

Salminen ütles, et uue koroonalaine vaibumist on raske prognoosida, aga ta on ettevaatlikult optimistlik. Olukorda on raske prognoosida, sest sellist lainet pole enne olnud. Lõuna-Aafrikas hakkas suurem nakatumiste arv vähenema kuu-kahe jooksul. Mõnel pool Euroopas, näiteks Suurbritannias on seda juba näha.

Salmineni väitel on stabiliseerumist märgata ka Euroopas, kus nakatumiste arv algul kiiresti kasvas. On võimalik, et hullem on veebruari lõpuks möödas.

Üks võimalus saada viiruse levik kontrolli alla on, kui võimalikult paljud on kas vaktsineeritud või haiguse läbi põdenud. Salmineni väitel on see aga lihtsustatud käsitlus, et kõik põdevad läbi ja siis on kõik läbi. Epideemiatel on tavaliselt mitu lainet. Seetõttu võib olukord püsida raske pikalt kevade jooksul.

Lõpuks otsustab haiglaravi võimekus selle, millal saab hakata piiranguid leevendama.

Kommentaarid
(Külastatud 4,806 korda, 1 külastust täna)