Soome sõjaväe asjatundja ei usu, et Venemaa praegu Ukrainat ründab

Kuigi maailmas räägitakse palju võimalusest, et Venemaa ründab lähipäevil Ukrainat, ütles aastavahetusel Soome kaitseministeeriumi kantsleri ameti kohalt pensionile jäänud Jukka Juusti, et see pole eriti tõenäoline.

Juusti ütles, et on pidevalt suhelnud Venemaa kaitseministri asetäitja Aleksander Fominiga ja NATO laienemise teema pole esile kerkinud. Näiteks mõistis Fomin täielikult Soome uut lennukiostu, vahendab Helsingin Sanomat.

Juusti ütles, et Venemaal pole praegu motiivi Ukraina ründamiseks. Seetõttu pole tõenäoline, et seal toimuks mingi massiivne rünnak.

Samuti pole Venemaa koondanud Ukraina piiri äärde niipalju väeüksusi ja logistikat nagu kütus ja haiglateenused, et võiks oodata massiivset sõda.

Juusti ütles, et midagi võib juhtuda, aga oma inseneri vaatega asjale lähenedes peab ta seda ebatõenäoliseks.

Soome kaitseväe ajalukku läheb Juusti sellega, et tema ametiajal suruti läbi mere- ja õhuväe suured miljardiprojektid: Laivue 2020 ja HX ehk neli suurt sõjalaeva ja 64 hävitajat. Enne pensionile minekut ülendati ta insenerkindralleitnandiks reservis – see on esimene selline sõjaväeline ametinimetus Soome ajaloos.

Kommentaarid
(Külastatud 760 korda, 1 külastust täna)