Soome pikk ilmaprognoos: talv lõppeb juba veebruaris

Värske kolme kuu Soome ilmaprognoos näitab, et veebruarist aprillini on ilm keskmisest soojem. See võib tähendada, et talv lõppeb juba veebruaris.

Meteoroloog Markus Mäntykannas kirjutab Foreca blogis, et varajane kevad on täiesti võimalik. Prognoosi kohaselt on kogu Euroopas kevad varajasem. Soomes on õhutemperatuur keskmisest 1-2 kraadi kõrgem.

Üle terve Euroopa valitseb talve lõpus ja kevade alguses kõrgrõhkkond. Madalrõhkkond on põhja pool Jäämerel. See tähendab, et Soome jõuab lõunast ja läänest palju sooja õhku. Tänu sellele on õhutemperatuur kõrgem.

Prognoos näitab seda, et veebruariks on suuremad külmad möödas. Pole võimatu, et föön-tuultega jõuab Soome üsna varajane kevad.

Sademeid on Soomes oodata veebruarist aprillini keskmisest rohkem, välja arvatud Lapimaa. Sademeid on rohkem, kuna madalrõhkkonnad on põhja pool. Soome jääb kõrg- ja madalrõhkkondade vahele, mistõttu on võimalikud tormituuled.

Pikk prognoos ei ütle ette täpset ilma, vaid seda, kui palju õhutemperatuur ja sademete hulk erineb pikaajalisest keskmisest. Prognoos võib täituda eri moel: näiteks tuleb üks külm ja kaks sooja kuud või siis on kolm kuud ühtlaselt soojemad. Ühtlasi tuleb pikkadesse prognoosidesse suhtuda reservatsiooniga, sest need ei pruugi täppi minna.

Kommentaarid
(Külastatud 11,252 korda, 2 külastust täna)