Soome piirivalve: reisijate arv on vähenenud võrreldes aastavahetusega

Soome piirivalve info kohaselt saabus aasta teisel nädalal Helsingi sadama kaudu 23 930 reisijat. Võrdluseks, aasta esimesel nädalal oli see number 42 378.

Välismaalaste osakaal oli 2. nädalal piiriületajatest 76 protsenti. Lisaks piirikontrolliga teostab piirivalve ka tervisekontrolli koostöös Helsingi terviseametkondadega.

Aasta teisel nädalal saadeti lennujaamast ja sadamast tagasi kokku 106 isikut (1. nädalal oli neid 94). Maaletulekut piirati 18 korral (1. nädalal 20 korral). Peamised tagasisaatmiste ja maaletuleku piiramiste põhjused olid puudused tervisetõendites. Vastu võeti 7 varjupaigataotlust.

Piirivalve alustas piiriületuse rikkumistega seoses 14 menetlust (1. nädalal oli neid 2).

Soome piirivalve jätkab nõustamist Tallinna sadamas. Alates detsembri lõpust on Soome piirivalve jaganud Tallinnas sadamas infot Soome sisenemise tingimuste kohta. Nõu annab Soome piirivalve koostöös Eesti politsei- ja piirivalveametiga. Nõustamine toimub selleks, et vähendada tagasisaatmiste arvu. Nõustamise osas tehakse koostöös ka Helsingi ja Tallinna vahel opereerivate laevafirmadega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,380 korda, 1 külastust täna)