Soome piirivalve kontrollib sadamates enamikku reisijatest

Soome piirivalve kontrollib sadamates enamikku reisijatest, edastas piirivalve eelmise, 2022. aasta 1. nädala ülevaates.

Reisijaid saabus 1. nädalal sadamate kaudu kokku 42 378 (2021. aasta 52. nädalal 36 519).

Lisaks piirikontrollile kontrollitakse ka inimeste tervist koostööd Helsingi ja Vantaa linnade tervishoiutöötajatega.

Eelmisel, 1. nädalal saadeti lennujaamast ja sadamatest tagasi 94 isikut (nädal varem oli neid 109). Lisaks keelati sissepääs 20 isikul. Peamised tagasisaatmiste ja sissepääsu keelamise põhjused olid puudused tervisedokumentides.

Lisaks alustas piirivalve esimesel nädalal seoses piiriületuse rikkumistega kaks menetlust.

Alates detsembri lõpust juhendab Eestist tulevaid reisijaid Tallinna sadamas Soome piirivalve esindaja. Reisijatele antakse nõu koostöös Eesti politsei- ja piirivalveametiga. Nõustamisega püütakse vältida olukordi, kus reisija tuleb Helsingist tagasi saata. Nõustamise osas tehakse koostööd ka Eesti ja Soome vahel opereerivate laevafirmadega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,214 korda, 1 külastust täna)