Soome meedikute sundvaktsineerimise seaduses on auk, mis võimaldab vaktsineerimata inimestel edasi töötada

Soomes võeti vastu meedikute sundvaktsineerimist võimaldav seadus, aga seal on auk, mistõttu saavad tööle jääda ka vaktsineerimata töötajad.

Tööandja võib „erakordsetel asjaoludel” kasutada ka neid töötajaid, kes pole vaktsineeritud. Erakordne asjaolu võib olla näiteks see, et vanurid jäävad hooldamata, kuna vaktsineerimata töötajatele ei leita asendajaid.

Soome sundvaktsineerimise seadus jõustub alates veebruarist. Veebruaris saab tööandja võimaluse kontrollida vanurite või teiste riskigruppidega kontaktis olevaid töötajaid. Ajutine seadusemuudatus kehtib kuni aasta lõpuni.

Seadusemuudatuses toodud erand tähendab seda, et memmesid ja taate ei saa jätta vajaliku hoolduseta. Kuivõrd aga Soomes valitseb suur meedikute ja hooldajate põud, siis sisuliselt tähendab see, et mingit sundvaktsineerimist ei saa meedikute seas praktikas läbi viia. Ehk seadusemuudatusel puudub mõte.

Lisaks on seadusemuudatuses säte, et vaktsineerimata töötajaid ei saa vallandada. Neile võib leida teise töö või saata nad palgata puhkusele. Seetõttu kirjeldatakse Soomes meedikute „sundvaktsineerimist” jutumärkides.

Kommentaarid
(Külastatud 3,332 korda, 1 külastust täna)