Soome korraldab koos USA õhujõududega ühisõppuse

Soome õhujõudude Hornetid osalevad 24.–26. jaanuaril 2022 ühisõppusel USA õhujõudude lennukiga KC-135 Stratotanker.

Kaks korda aastas koos USA õhujõududega läbiviidavate õppuste eesmärgiks on Soome hävitajalendurite õhutankimise kvalifikatsiooni omandamine, säilitamine ja uuendamine. Kvalifikatsioon on osa Horneti pilootide koolitusest.

Lapi õhuvägi korraldab 2022. aastal esimese õhutankimisõppuse koostöös Ameerika Ühendriikide õhujõudude 100. õhutankimistiivaga, mis paikneb Suurbritannias Mildenhalli lennubaasis. Õppusel osalevad Soome mitmeotstarbelised hävitajad F/A-18 Hornet ja üks USA õhutankimislennuk KC-135 Stratotanker.

Õppus toimub Rovaniemi, Kuusamo, Kajaani ja Oulu vahelisel harjutusalal õhuväe rutiinsete lennuoperatsioonide raames 24.-26.01.2022. Õhuväe Hornetid lendavad kodubaasidest Rovaniemist, Rissalast ja Pirkkalast. USA õhutankimislennuk KC-135 Stratotanker baseerub Rovaniemi baasis.

Õhutankimise õppused on osa kaitseväe rahvusvahelisest väljaõppe- ja harjutustegevusest, mille on heaks kiitnud kaitseministeerium. Sarnaseid õppusi on regulaarselt korraldatud alates 2009. aastast. Eelmine õhutankimisõppus viidi läbi 2021. aasta septembris.

Kommentaarid
(Külastatud 618 korda, 1 külastust täna)