Soome kaotab piirikontrolli ELi sisepiiril 1. veebruarist, välispiiril jääb kontroll alles kuni 14. veebruarini

Detsembri lõpus Soome ja kõigi Schengeni riikide vahel taastatud sisepiirikontroll lõpeb 31. jaanuaril. Välispiiriületuse piirangud jätkuvad kuni 14. veebruarini, otsustas valitsus tänasel, 27. jaanuari istungil. Otsus jõustub 1. veebruaril 2022. a.

Samuti kaotatakse 1. veebruarist täielikult piiriületuse piirangud Schengeni alasse mittekuuluvatest ELi riikidest tulijatele.

Väljastpoolt ELi ja Schengeni ala tulijatelt nõutakse negatiivset koroonatesti

Välispiiri ületusel kehtivad piirangud kuni 14. veebruarini. Väljastpoolt EL-i ja Schengeni ala Soome saabujad peavad omama tõendit täieliku vaktsiinikuuri läbimise või vähem kui kuus kuud tagasi läbi põetud koroonahaiguse kohta. Lisaks on nõutav alla 48 tunni vanune koroonatesti negatiivse tulemuse tõend. Nõue kehtib 2006. aastal või varem sündinutele.

Tõendeid ei nõuta Soome kodanikelt, Soomes alaliselt elavatelt välismaalastelt ega isikutelt, kelle riiki sisenemisel on hädavajalik põhjus, näiteks kaalukad perekondlikud või muud kaalukad isiklikud põhjused.

Nakkushaiguste seaduse järgsed nõuded käivad kõigi reisijate kohta

Kõigile Soome saabuvatele reisijatele kehtivad nakkushaiguste seaduse nõuded tõendite ja piirkondlike ametiasutuste tehtud otsused kohustusliku tervisekontrolli kohta.

Reisijal peab olema vaktsineerimistunnistus või tõend koroona läbipõdemise kohta või negatiivse testi tõend (alla 72 tunni vanune). Kui reisijal ei ole ühtegi ülaltoodud tõendit, suunatakse ta piiriületusel koroonatesti tegema.

Nõuded kehtivad mõningate eranditega kõigile 2006. aastal või varem sündinud isikutele.

Soomlastest reisijad peavad ka arvestama, et kuigi Soome pääseb ilma testita, võivad teistel riikidel ja lennufirmadel olla oma testinõuded.

Kommentaarid
(Külastatud 2,778 korda, 1 külastust täna)