Soome kaitseväes olukord koroonaga väga hull – aasta algusest 2462 registreeritud nakatumist

Soome ajateenijate liit mõistab hukka enam kui kuu aja pikkused puhkuseta ajateenistuse perioodid, mis kurnavad ajateenijaid.

Ajateenijate liit tunneb muret Soome ajateenijate olukorra pärast praegusel raskel koroona-ajal. Alates aasta algusest on ajateenijatel tuvastatud juba ligi 2200 koroonaga nakatumist. Ainuüksi nädalavahetuse jooksul tuvastati 770 uut nakatumist, vahendab MTV.

Koroona olukorra tõttu pole paljud ajateenijad pääsenud mitmete nädalate jooksul koju puhkusele. Mõned ajateenijad on pidanud olema väeosas järjest lausa kuus nädalat või isegi kauem.

Üle kuu aja pikkused puhkuseta ajateenistuse perioodid aga kurnavad ajateenijaid ja eriti siis, kui otsuseid ei tehta arusaadavalt. Olukorras, kus käib tavapärane ajateenistus, peavad ajateenijad olema kohal viis, kuus või isegi rohkem arv nädalaid ilma puhkusele pääsemata.

Ajateenijate liit leiab, et kui ajateenijaid pole võimalik koju puhkusele lasta, siis tuleb neile luua võimalikult head tingimused kasarmutes. Koroona tõttu on paljud terved ajateenijad pandud välja telkidesse magama. Neile peaks aga rohkem tähelepanu pöörama.

Lisaks peaks hoolitsema, et karantiinis olevad ajateenijad jõuaksid oma teenistusega edasi. Kui ajateenijad pole vaimselt ega füüsiliselt vormis, ei saa neist koolitada motiveeritud ja oskustega reserviste, mis on aga ajateenistuse peamine eesmärk.

Käesoleval aastal on Soome kaitseväes tuvastatud kokku 2463 koroonaga nakatumist, neist 267 kaitseväe töötajatel ja ülejäänud ajateenijatel. Võrdluseks, terve eelmise, 2021. aasta jooksul tuvastati ajateenijatel kokku 1350 koroonaga nakatumist. 2020. aasta jooksul tuvastati ajateenijatel 98 nakatumist.

Kõige enam on ajateenijatel tuvastatu aasta alguses nakatumisi Pori brigaadis – 363. Kainuu brigaadis on tuvastatud 342 nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)