Soome haiglajuht: eriolukorda oleks hädasti vaja, kuna asi on väga hull

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS juht Markku Mäkijärvi pooldab riigis seoses koroona kiire levikuga eriolukorra väljakuulutamist, et vähendada haiglate koormust.

„Olukord on väga hull,” kommenteeris Mäkijärvi praegust olukorda. Patsientide arvu kiire kasv raskendab haiglate tööd ning HUS-is piiratakse patsientidel operatsioone, ravi ja uuringuid, vahendab MTV.

Mäkijärvi ütles, et kahjuks oleme jõudnud olukorda, kus tervishoiu võimekus on tõsises ohus. Eriolukord võimaldaks kalduda kõrvale ravi tagamise kohustustest, lisaks saaks haiglaõdesid tööle sundida. Ravi tagamise kohustusest peaks praegu loobuma, et paremini haiglate sees ressursse ümber jagada.

Seda peab tegema praegu ja kohe, ütles Mäkijärvi. Vastasel korral võib sattuda ohtu tervishoiu võimekus tervikuna.

Mäkijärvi sõnul pole valitsusel enam suurt midagi järel peale eriolukorra. Lisaks on veel alles võimalus sulgeda söögikohad täielikult. Kui eriolukorda ei tule, siis peaks vähemalt söögikohad sulgema, ütles Mäkijärvi.

Kommentaarid
(Külastatud 697 korda, 1 külastust täna)