Siseinfo: Euroopa Liidus tahetakse leevendada reisipiiranguid

Euroopa Liidus on kavas leevendada reisipiiranguid nii, et koroonapassi olemasolul ei nõuta enam sihtriigis täiendava testi tegemist ega karantiini.

Euroopa Liidu nõukogu kavatseb alates teisipäevast, 25. jaanuarist lõpetada 14 päevase haigestumuse taseme arvestuse riikide vahel liikumisel. Testi ja karantiini nõutakse ainult neilt, kel pole koroonapassi, vahendab El País.

Kui Euroopa Liidu nõukogu kaotab 14-päevase haigestumuse taseme arvestuse, saavad reisijad, kes on täielikult koroona vastu vaktsineeritud (kuni 9 kuud pärast teist doosi), haiguse läbi põdenud (180 päeva alates haigestumisest) või esitavad negatiivse testi (PCR test kehtib 72 tundi, antigeeni test 24 tundi) siseneda sihtriiki ilma täiendavat testi tegemata ja karantiini jäämata.

Kommentaarid
(Külastatud 901 korda, 1 külastust täna)