Selline on elu Pekingi sürreeaalses olümpia-mullis: külastajad on tarastatud hotellides ja käivad IGA päev testi tegemas

Hiinasse saabunud sportlasi, ajakirjanikke ja treenereid võtavad Pekingi lennujaamas vastu kaitseülikondades isikud, kes toimetavad külalised erisõidukitega tarastatud ja valvega hotellidesse ning kellegagi väljastpoolt kokku puutuda ei tohi.

Uudisteagentuuri Associated Press fotograaf Yirmiyan Arthur ütles, et nägi Pekingit ainult niipalju, kui oli võimalik sõidu ajal näha bussi aknast ja mida näeb hotelli aknast. See tähendab, et Hiinat näha pole võimalik, saab vaadata ainult olümpiat selle mulli sees, vahendab Daily Mail.

Fotograaf Jae Hong ütles, et oli kuulnud jutte sellest, mis toimub, aga reaalsus on šokeeriv. Külalisi võtavad vastu kaitseülikondades isikud. Kõiki testitakse kõigepealt lennujaamas, enne transporti taraga ümbritsetud ja ööpäevaringse valvega hotellidesse.

Kõiki külalisi testitakse igapäevaselt. Need, kes end pole testinud, hotellist välja ei pääse. Neljapäevase seisuga oli 4046 külastaja hulgas tuvastatud 129 nakatumist. Neist kaks olid sportlased või delegatsiooni liikmed. Ülejäänud nakatunud olid muud osalejad nagu fotograafid.

Nakatunud isikud viiakse haiglasse, kui neil on haigusnähud, või karantiinihotelli, kui haigusnähud puuduvad.

Pekingi lennujaam näeb välja hirmutav, see on nagu haigla. Tokios olid ka karmid reeglid eelmisel aastal, aga pärast kahte nädalat lasti külastajad vabalt liikuma.

Hiinas kehtib koroona suhtes null-tolerants, mis tähendab, et isegi üksikute tuvastatud nakatumistega pannakse miljonid inimesed nädalateks luku taha. Praegu aga levib koroona nii Pekingis kui selle ümbruses.

Lääneriikide juhid on otsustanud mänge seoses inimõiguste rikkumistega boikoteerida, aga kohale sõidab näiteks Vene president Vladimir Putin.

Kommentaarid
(Külastatud 598 korda, 1 külastust täna)