Rootsis testiti külma ilmaga nelja elektriautot, neist üks – BMW – andis otsad

Rootsis tehtud elektriautode test näitas, et külmaga väheneb läbisõit 60 protsendi peale. Väljaanne Teknikens Värld testis nelja uut elektriautot: BMW iX xDrive 40, Kia EV6, Tesla Model Y Long Range Dual Motor ja Volvo C40 Recharge Twin Motor.

Testi esimeses osas sõideti 600 kilomeetrit Stockholmist Åre-sse ligi 15-kraadises pakases. Neljast autost jõudis kohale ainult kolm. BMW elektriauto läks külmaga rikki ja selle auto osas test katkestati.

Elektriautode testidest on tulnud välja, et salongis püsib normaalne õhutemperatuur, kui väljas on 0-kraadi ringis.

Probleemid olid testisõidu ajal ka Kia EV6-ga, mis vajas hooldust.

Kõigi autode energiakulu oli külmaga palju suurem kui tehase poolt antud andmetes. Tesla Model Y energiakulu oli väikseim (25,7 kWh/100 km). Kia EV6 energiakulu oli ligikaudu sama (25,8 kWh). Volvo C40 näit oli 28 kilovatt-tundi. Keskmine kiirus oli testi käigus üle 60 km/h.

Testis selgus, et 20-kraadise külmaga väheneb auto läbisõit vaid 60 protsendi peale ametlikust. Tesla sai testis kõige enam punkte – 74, aga auto soojendus sai kriitika osaliseks. Kia sai vaid ühe punkti vähem, kuna kiirlaadimine jättis soovida. Volvo jäi kolmandaks 72 punktiga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,796 korda, 1 külastust täna)