Portugalis suri 6-aastane laps, kahtlustatakse vaktsiini

Lissabonis suri pühapäeval 6-aastane poiss ning alustatud on juurdlust võimaliku vaktsiini kahjuliku kõrvaltoime kohta.

Portugali ravimiamet Infarmed kinnitas, et saabunud on info võimaliku vaktsiini kõrvaltoime kohta. Sellega seoses tõstetakse valmisolekut võimalike kahjulike kõrvaltoimete tuvastamiseks, vahendab Portugal Resident.

Vaktsiini mõju kohta tegi teade Santa Maria haigla. Haiglast anti teada, et vaja on veel koguda lisainfot. Olemasoleva info põhjal toodi poiss laupäeval haiglasse südame seiskumise tõttu. Ta oli saanud nädal varem esimese doosi Pfizeri koroonavaktsiini.

Haiglas tuvastati poisil nakatumine koroonaviirusega SARS-CoV-2. Kui surma põhjusena tuvastatakse vaktsineerimine, siis on see esimene surmajuhtum vaktsineerimise tagajärjel Portugalis selles vanusegrupis.

Portugali lastearstid on hoiatanud lapsevanemaid, et praegu on veel liiga vara vaktsineerida terveid lapsi viiruse vastu, mis lastele ohtu ei kujuta.

Möödunud, 2021. aasta 31. detsembriks oli Portugalis registreeritud 116 vaktsineerimisega seotud surmajuhtumit, seda 19,6 miljoni vaktsiinidoosi hulgas. Vaktsineerimise järgsed surmad on olnud isikutel, kelle keskmine vanus on 77 eluaastat.

Lapse surmajuhtumi kohta edastas info Santa Maria haigla. Portugali terviseamet pole juhtumit kommenteerinud.

Kommentaarid
(Külastatud 920 korda, 1 külastust täna)