Pelaa kotisohvan mukavuudessa: tekemistä seuraavalle poikkeusajalle

Poikkeusaikoina monet ovat joutuneet viettämään normaalia enemmän aikaa kotona. Joko kyseessä on ollut etätyöstä alkanut prosessi tai sitten normaalit harrastukset tai vapaa-ajanvietto on joutunut sulkutoimien takia tauolle. Se voi olla joillekin kuitenkin mahdollisuus elää stressittömämpää elämää ja keskittyä hetkeksi vain itseensä sekä siirtää harrastukset neljän seinän sisään.

Helpoin keino viihtyä kotisohvan nurkassa on pelaaminen. Voit pelata video-, konsoli- tai mobiilipelejä helposti, etenkin jos kotoa löytyy jo vähintäänkin tietokone tai taskusta kännykkä. Netin ansiosta kummatkin niistä avaavat rajattoman määrän pelivaihtoehtoja jokaiseen makuun ja taitotasoon.

Kokeile taitopelejä

Pelaaminen käsitetään monesti joko räiskintäpeleiksi tai viikkoja kestäviksi saagoiksi, mutta tietenkin tarjolla on paljon muutakin. Voit todellakin pistää aivonystyrät töihin kymmenien erilaisten taitoa ja ajattelukykyä vaativien video- ja mobiilipelien äärellä. 

Niitä ovat muun muassa sudoku, shakki, ristikot, sananmuodostuspelit, rakennuspelit ja strategiapelit. Jopa suomalaisten ikisuosikki Candy Crush voidaan käsittää taitopeliksi, koska sen vaatimusaste nousee taso tasolta ja joudut luomaan monimutkaisiakin strategioita läpäistäksesi monimutkaisen tason. 

Testaa onnesi rahapeleissä

Sattumaan perustuvat rahapelit ovat suosittua viihdettä suomalaisten keskuudessa. Myös niiden pelaamista varten ei tarvitse enää astua ulko-ovesta ulos, vaan voit siirtyä kätevästi kännykälläsi minkä tahansa rahapelin ääreen.

Nettikasinot tarjoavat niin maksuttomia demoversioita peleistä kuin mahdollisuuden aloittaa pelaamisen erittäin matalalla talletuskynnyksellä, joiden valikoimaa voit selata esimerkiksi minimitalletus listoilta. Tällä tavoin voit saada ensikosketuksen kansainvälisesti tunnettuihin pöytäpeleihin tai monenlaisiin kolikkopeleihin sekä pistää onnetar kunnon testiin pyörittämällä jättipottipelien keloja.

Viihdy simppelien mobiilipelien parissa

Älypuhelin löytyy tänä päivänä jokaiselta ja täten kuka tahansa voi aloittaa pelaamisen. Mobiilipelien hyötynä on se, että ne kulkevat aina mukana kännykässä eikä niiden pelaaminen välttämättä vaadi nettiyhteyttä, kuten rahapelit.

Mobiilipeliala on tällä hetkellä yksi nopeiten kasvavista aloista. Siitä voidaan kiittää myös poikkeusaikoja, jolloin pelaamisen kysyntä on kasvanut merkittävästi – mitä erikoisemmin tavoin

Niiden pelaaminen on niin ikään helppoa: voit ladata niitä kätevästi suoraan sovelluskaupoista, pelata niin kauan kuin haluat ja poistaa sovelluksen lopulta puhelimelta ja siirtyä uuteen. Mikä estää myös pelaamasta useampaa nimikettä samanaikaisesti, jotka voivat sopia erilaisiin hetkiin ja mielentiloihin. 

Haasta itsesi pitkissä videopeleissä

Eeppiset Final Fantasyn, Witcherin ja The Last of Usin tapaiset pitkäaikaiset videopelit ovat yhtä lailla suosittua ja mukavaa ajanvietettä. Hyvin usein niiden aloittaminen merkitsee sitä, että et välttämättä huomaa, kuinka aika on vierähtänyt monia tunteja, koska niiden tarina, pelitoiminnot ja pelinkulku suoranaisesti imaisevat mukaansa.

Jotkut videopeleistä pelataan netissä ja jotkut niistä ovat moninpelejä, joten voit samalla keskustella muiden pelureiden kanssa. Niiden pelaaminen ei ole kuitenkaan ole välttämättä niin yksinkertaista, koska pelin ominaisuuksien, hahmojen erikoisominaisuuksien, liikkeiden, taistelutaitojen opetteleminen ja strategian muodostaminen voivat itsessään viedä viikkoja. 

Yksin, kaksin, ryhmässä – pelaaminen sopii kaikille

Et välttämättä oleskele kotona yksin, joten pelaamisesta voi muodostua yhteinen ajanviete vaikkapa kumppanin kanssa. Lisäksi voit haastaa pelien pariin ystäväsi ja täten teillä on yhteistä tekemistä, vaikka ette pystykään samassa tilassa olemaan.

Eri pelimuotoja kannattaa myös yhdistellä sen hetkisen tilanteen mukaan ja hyödyntää esimerkiksi työtauot vaikkapa pikaiseen mobiilipelaamiseen. Illoiksi tai muuksi vapaa-ajaksi sopivat taasen pidemmät videopelit tai taitopelit, joita pelatessa joutuu keskittymään kunnolla.

Jos taas etsit täysin viihteellistä sisältöä elämään, suuntaa tällöin rahapelien pariin. Tällöin voit testata onneasi, mutta muista pelata vastuullisesti ja tarpeeksi pienellä budjetilla, jonka olet valmis häviämään kokonaisuudessaan. Rahapelaaminen on vain hauskaa ajanvietettä eikä sitä tulisi nähdä keinona ansaita rahaa. 

(Külastatud 117 korda, 1 külastust täna)