Miksi CBD öljyä kannattaisi käyttää?

Kannabidioliöljy tai toiselta nimeltään CBD öljy on yksi suurimmista maailman hyvinvointitrendeistä tällä hetkellä. Etenkin Yhdysvalloissa CBD öljyn ja siitä valmistettujen tuotteiden markkinat ovat moninkertaistuneet edeltävän vuosikymmenen aikana eikä huippua ole vielä nähty.

Yhdysvalloista lähtenyt CBD trendi näkyy jo Euroopassakin, jossa niin CBD öljyjä kuin muita asiaan liittyviä valmisteita myydään useissa maissa. Suomalaisetkin pystyvät ostamaan niitä verkosta tai kivijalkakaupoista tai Virosta, jossa myynti on vielä laajempaa. 

Täysin kasviperäinen Cbd oljy on suosittu varsinkin terveellisia elämäntapoja suosivien keskuudessä, jotka uskovat sen olevan palapelin puuttuva palanen eli hyvinvoinnin tasapainottaja. He eivät ole väärässä, sillä CBD öljy todistetusti vaikuttaa kehon yleistä hyvinvointia ylläpitävään endokannabinoidijärjestelmään. 

Endokannabinoidijärjestelmä vaikuttaa muun muassa muistiin, immuunijärjestelmään, eri hermoihin ja elimiin, kuten sydämeen ja lihaksistoon. CBD itsessään on kannabinoidi, joka reagoi endokannabinoidijärjestelmän kanssa luonnollisesti. Täten sen vaikutukset ulottuvat juuri kyseisen monimuotoisen järjestelmän vaikutusalueelle.

Erityisesti hyvinvointia tukevat vaikutukset

CBD öljystä on tehty pienehköjä tutkimuksia ja siitä on kerätty tietoa käyttäjien taholta. Sen vaikutusten on huomattu keskittyvän etenkin yleiseen hyvinvointiin eli sen on todettu helpottavan unettomuutta, stressiä ja vähentäneen ahdistusta. CBD öljyn on todettu lisäksi tasapainottavan aikaisemmin terveellistä elämää ja elämäntapoja.

Erityisesti lääketieteellisesti sen on voitu joissain tapauksissa nähdä helpottavan vaikeasti hoidettavien sairauksien oireita. Niihin kuuluvat muun muassa Parkinsonin tauti, MS-tauti ja jotkut epilepsian muodot. Tätä varten siitä on valmistettu ihan Suomessa reseptillä saatavia lääkkeitä, joita lääkärit voivat tilannekohtaisesti määrätä.

Suuria tutkimuksia ei ole kuitenkaan vielä tehty ja täten taattuja hyötyjä ei ole vielä pystytty tieteellisesti todistamaan. Sen eteen tehdään kuitenkin jatkuvasti työtä etenkin brittiläisissä yliopistoissa ja Yhdysvalloissa.

Helppo lisäys päivittäiseen elämään

CBD öljyn käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Yleisin tapa on nauttia sitä suoraan kielen alle, annostelemalla öljyä puristettavalla pikkupipetillä, joka sisältyy aina öljypurkin hintaan. Öljyä myydään eri vahvuuksina ja mitä enemmän itse CBD:tä öljy sisältää, sitä enemmän vaikutusta sillä voisi uskoa olevan.

Etenkin vahvalla CBD öljyllä on oma ainutlaatuinen makunsa, joka voi tuntua joiltakin liian vahvalta. Täten parempia keinoja sen nauttimiseen voivat olla kapselit tai sen annosteleminen esimerkiksi juoman joukkoon tai sokeripalalle ja nauttimisen sen suoraan ruoansulatusjärjestelmän kautta. Pikaisimman vaikutuksen saa kuitenkin kielen alla käytettäessä.

Sopivin käyttöaika on yleensä iltaisin ja mahdollisesti aamuisin, toivotun vaikutuksen mukaan. Unettomuuteen se vaikuttaa parhaiten iltaisin nautittuna, mutta ympärivuorokautinen, säännöllinen käyttö maksimoi sen mahdolliset terveyshyödyt ja hyvinvoinnin tasapainottamisen. 

CBD öljyllä ei ole sivuvaikutuksia

Lääketieteellisesti katsottuna millä tahansa asialla, jopa vedellä, on liiallisesti käytettynä vakavia sivuvaikutuksia, joten tämä pätee myös CBD:hen. Hampusta uutettuna luonnontuotteena CBD öljystä ei ole kuitenkaan listattu sivuvaikutuksia kunhan sitä käytetään kohtuullisesti. Täten täysin terve aikuinen voi kokeilla ja käyttää sitä turvallisin mielin.

(Külastatud 503 korda, 1 külastust täna)