Lapimaa turismiettevõtjad kirjas valitsusele: Kolmandat kaotatud talve enam üle ei ela

Lapimaa turismiettevõtjate liit on saatnud valitsusele avaliku kirja seoses kehtestatud piirangute ja nende mõjuga turismile.

Liidu hinnangul toob söögikohtade sulgemine kaasa rahvusvaheliste reisijate kadumise. Seetõttu ollakse eriti mures valitsuse plaani pärast sulgeda söögikohad, vahendab MTV.

Tavaliselt tegelevad hotellides ööbivate turistide toitlustamisega hotelli restoranid, seetõttu toob söögikohtade sulgemine kaasa rahvusvahelise turismi sulgemise. Lapimaa turism aga kolmandat kaotatud talve enam üle ei ela.

Liit märgib kirjas, et enamus Lapimaa turismiettevõtete käibest tuleb rahvusvahelistelt turistidelt. Ainuüksi jaanuaris on planeeritud 300 000 ööbimist. Need kliendid kasutavad mitmekülgselt majutus-, toitlustus-, programmide-, transpordi- ja muid teenuseid. Hotellide restoranid tegelevad hotellikülaliste toitlustamisega. Kui aga söögikohad suletakse kasvõi lühiajaliselt, siis tühistavad reisikorraldajad tõenäoliselt broneeringud, ehk rahvusvaheloine turism kaob.

Liidu hinnangul pole söögikohtade sulgemisega kaasnevad rahvusvahelise turismi kadumine proportsionaalne sellest saadava kasuga. Oht, et välismaalased toovad koroonat sisse on seoses piiriületuse piirangute, kaasa arvatud vaktsineerituse nõude ja värske koroonatestiga muudetud minimaalseks.

Turismiettevõtete tegevuse piiramine seab löögi alla kümned tuhanded töökohad Soomes, kui töötajaid tuleb saata sundpuhkusele või koondada. Kõigele lisaks tuleb vabaneda kogenud töötajatest, kelle kogemusele on Lapimaa turism rajatud.

Kõik see kokku paneb nii ettevõtted kui töötajad väga raskesse olukorda. Kasvavad inimeste vaimse tervise probleemid, kui majanduslik ebakindlus suureneb.

Liit märgib, et söögikohtade sulgemise puhul pole selge, et see aitab oluliselt piirata nakkuse levikut. Samas on söögikohtade sulgemisest tekkiv kahju väga suur.

Kommentaarid
(Külastatud 331 korda, 1 külastust täna)