KUUM: Soome ajateenijate hulgas kasvab plahvatuslikult koroonaga nakatumine

Koroonaga nakatumiste arv on Soome kaitseväes kasvanud viimase nädala jooksul plahvatuslikult. Aasta algusest on kaitseväes tuvastatud 757 nakatumist, neist ajateenijaid on 623 ja kaitseväe töötajaid 134.

Tegelik nakatumiste arv on ilmselt palju suurem kui näitab ametlik statistika, seda kinnitab kohtadelt kogutud info, vahendab Iltalehti.

Nakatumiste arv hakkas kasvama eelmise nädala algul, kui väeosadesse saabus uus vahetus ajateenijaid. Esmaspäeval, 3. jaanuaril alustas teenistust 12 000 ajateenijat.

Lisaks nakatumistele on hulgaliselt nakkusega kokkupuutumisi, mistõttu tegeletakse väeosades karantiinide ja isolatsioonide korraldamisega. Kasutusele võetakse tagavarahaiglad ja spordisaalid, et karantiini määratud ajateenijaid majutada. Mõnedes väeosades on haigestunud saadetud tagasi koju. Lisaks on saadetud ajateenijaid koju karantiini ajaks.

Koroonapositiivsed saadetakse kodudesse kas nakatumise eest turvatud taksodes või oma transpordiga. Väeosades on koroonapositiivsed ja nakkusega kokku puutunud ajateenijad teistest eraldatud. Positiivseid hoitakse omaette ja nakkusega kokku puutunuid samuti omaette.

Kaitseväe ohvitseride hinnangul on praegu olukord kõige hullem alates pandeemia algusest. Ajateenijad omakorda kritiseerivad karantiini olusid ja kehva toitu. Ajateenijad kurdavad, et nakatunud ja nakkusega kokku puutunud jagavad sama duši- ja tualettruumi. Lisaks on hallitanud need kasarmud, kuhu karantiini pandud on majutatud, mistõttu on tekkinud vaevused: ninad on vesised, silmad kipitavad ja hääl kaob ära.

Lisaks kurdavad karantiini pandud ajateenijad, et neile pole antud mingit tegevust, nad lihtsalt magavad ja söövad. Internet on kehv ja telekat pole. Üks ajateenija märkis, et jõudis olla teenistuses vaid kaks päeva, kui tuli karantiini otsus.

Ajateenijad kurdavad, et väeosas pole võimalik koroonast jagu saada, mistõttu tuleks saada inimesed karantiini kodudesse.

Kommentaarid
(Külastatud 343 korda, 1 külastust täna)