KUUM: Putin lõhestas NATO ja jättis USA kõrvale, jätkab kõnelusi vaid Saksa- ja Prantsusmaaga

Venemaa president Vladmir Putin on sisuliselt lõhestanud NATO pärast seda, kui USA jäeti kõrvale ning kõnelusi jätkatakse Saksa- ja Prantsusmaa ning Ukrainaga.

USA president Joe Biden teatas selle peale, et USA viib oma väed Ida-Euroopasse ilma NATO vastava otsuseta. NATO lõhestamine ja USA välja jätmine tulid pärast seda, kui Putin süüdistas telefonikõnes Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga USA-d ja NATO-t Moskva murede eiramises seoses NATO laienemisega, vahendab Politico.

Kõnes Macronile ütles Putin, et Lääs on eiranud Venemaa nõudmisi NATO laienemise ärahoidmise osas. NATO asemel tahab Putin korraldada kõnelused Saksa- ja Prantsusmaa, Ukraina ja Venemaa vahel. Selles koosseisus peeti kõnelusi ka 2015. aastal, et peatada sõjategevus Ukraina idaosas.

Putin oli Macronile öelnud, et tal pole Ukraina ründamise kavatsust ja kõneluste eesmärk on pingete leevendamine Venemaa-Ukraina piiril.

USA president Joe Biden ütles, et viib lähiajal väed Ida-Euroopasse ja NATO riikidesse, seda ilma NATO-ga kooskõlastamata.

In call with Macron, Putin slams West for ignoring Russia’s ‘fundamental concerns’

Press play to listen to this article Russian President Vladimir Putin used a phone call with French President Emmanuel Macron on Friday to accuse the U.S. and NATO of ignoring Russia’s “fundamental concerns” over NATO’s growth.

Kommentaarid
(Külastatud 1,223 korda, 1 külastust täna)