KUUM: Omikron jõudis Pekingisse

Kuigi Hiina kompartei nägi kurja vaeva, et nakkus Pekingist eemal hoida, on koroona Omikroni variant jõudnud pealinna. Pekingis tuvastati esimene kohalik nakatumine.

Ametnikud on isoleerinud nakatunud isiku elu- ja töökoha ning testinud 2430 isikut, kes nakatunuga kokku puutusid, vahendab Daily Mail.

Omikroni jõudmine Pekingisse on halb uudis Hiina võimude jaoks, kuna selles linnas algavad 4 veebruaril taliolümpiamängud. Nakatumise ohtu lisab ka see, et inimesed liiguvad seoses Hiina uue aasta tähistamisega, mis toimub 1. veebruaril.

Omikroniga nakatumine tuvastati Pekingi Haidiani rajoonis, kus asuvad paljude tehnoloogiafirmade esindused.

Pekingis on tarvitusele võetud karmid ohutusmeetmed, näiteks ei tohi linna siseneda piirkondadest, kus on olnud koroonaga nakatuimisi. Samuti on ära keelatud inimeste lahkumine Pekingist.

Reedel tuvastati koroonaga nakatumine 7 inimesel Hiina lõunaosas asuvas Zhuhai linnas, mis piirneb Macauga. Zhuhai elanikel on samuti keelatud linnast lahkuda. Linnas testitakse ära kõik 2,4 miljonit inimest. Paljud ärid nagu ilusalongid, kaardimängutoad, treeningsaalid ja kinod suleti. Samuti piirati linnas bussiliiklust.

Hiinas kehtib null-koroona poliitika, tänu millele on suudetud nakatumiste arvu piirata. Kui kusagil avastatakse nakatumine, siis testitakse kõiki inimesi ja pannakse piirkond lukku.

Hiinas levivad praegu nii Delta kui Omikroni variandid. Lisaks Pekingile on tuvastatud Omikroniga nakatumisi veel vähemalt neljas maakonnas ja omavalitsuses: põhjapoolses Tianjini linnas, Hiina keskosas asuvas Henani maakonnas, lõunaosas asuvas Guangdongi maakonnas Hiina kirdeosas asuvas Liaoningi maakonnas.

Täna laupäeval lisandus Hiinas 165 uut koroonajuhtu. Kokku on Hiinas tuvastatud alates pandeemia algusest 104 745 koroonaga nakatumist. Võrdluseks, Soomes on see number 371 135 ja Eestis 264 702. Hiinas on ametlikult registreeritud 4636 koroonasurma. Soomes on vastav koroonasurmade number 1724 ja Eestis 3092.

Omicron hits Beijing: City records first local case of the variant

Officials sealed up the infected person’s residential compound and workplace Also collected 2,430 samples for testing from people linked to the two locations The detection of the Omicron variant Beijing came as cities across the country ratchet up viral vigilance ahead of the Winter Olympics, due to start February 4 An Omicron case has been detected in Beijing, officials in the Chinese capital said Saturday, as the country battles multiple outbreaks of the highly transmissible coronavirus variant ahead of the Winter Olympics.

Kommentaarid
(Külastatud 724 korda, 1 külastust täna)