KUUM: Koroona räsib Soome kaitseväge

Soome kaitsevägi andis teada, et nii nagu mujal ühiskonnas, levib ka kaitseväes viirus väga kiiresti.

Kaitsevägi tagab igas olukorras territoriaalse terviklikkuse ja selle kontrolli ning operatiivvalmiduse. Lisaks rakendatakse kõik vajalikud meetmed väljaõppetingimuste ning personali ja ajateenijate terviseohutuse tagamiseks.

Tänavuse, 2022. aasta alguse seisuga on kaitseväes avastatud 757 ametlikult kinnitatud koroonaga nakatumist. Nendest 623 on ajateenijad ja 134 kaitseväe töötajad.

Novembris alanud piirangute järkjärguline kaotamine peatati detsembris ning koroonaga nakatumiste arvu kasvu tõttu suurendatakse koroonapiiranguid vastavalt vajadusele. See võib tähendada näiteks ajateenijate vaba aja perioodide tühistamist, edasilükkamist ja/või pikendamist. Planeeritud on rohkem võimekust säilitavaid treeninguid ja vaba aja tegevusi. Ajateenistuse kogukestus on muutumatu – algus- ja lõppaega pole plaanis muuta.

Ajateenijad on jaotatud gruppidesse ja nendesse kuuluvad ajateenijad väeosade sees omavahel kokku ei puutu. Koroonakaitsemeetmeid rakendatakse vastavalt ülesannetele, ressurssidele ja nõuetele, millest tulenevalt on üksuste (väeosade) vahel erinevad rakendamise viisid. Koolituse eesmärgid täpsustatakse vastavalt kohalikule olukorrale.

Kaitseväe terviseteenistus vaktsineerib kaitseväkke ja piirivalvesse palgatud isikkoosseisu ja ajateenijaid. Kaitsevägi peab antud olukorras vaktsineerimist väga oluliseks.

Kaitsevägi on valmis toetama ülejäänud ühiskonda ametialase abi osutamise kaudu olemasolevate ressursside ja seadusandluse piires. Iga abipalvet hinnatakse alati juhtumipõhiselt. Lisaks hetkeolukorrale ja olemasolevatele ressurssidele tuleb hindamisel arvestada, et ametialase abi osutamine ei ohustaks kaitseväe põhiülesande täitmist ega personali ja ajateenijate terviseohutust.

Kaitseväe regulaarselt uuendatava koroona olukorraga saate tutvuda Soome kaitseväe kodulehel https://puolustusvoimat.fi/koronavirustilanne

Kommentaarid
(Külastatud 1,012 korda, 1 külastust täna)