KUUM: Inglismaal kaotatakse KÕIK koroonapiirangud märtsikuus

Olukorras, kus paljudes riikides piiranguid karmistatakse, nii et inimestel on veri ninast väljas, liigub Inglismaa vastuvoolu ja hoopis leevendab piiranguid. Paradoksaalsel kombel koos piirangute leevendamisega nakatumiste arv langeb.

Nüüd kavatseb peaminister Boris Johnson kaotada märtsikuus Inglismaal kõik koroonapiirangud, kaasa arvatud karantiinid. Inimesi julgustatakse uuesti kodudest asutustesse tööle tulema, vahendab Daily Mail.

Ühendkuningriigis registreeriti eile kolmapäeval, 19. jaanuaril kokku 108 069 uut koroonaga nakatumist, mida on 16,6 protsendi võrra vähem kui nädal tagasi samal ajal. Inglismaal väheneb koos nakatumistega ka haiglapatsientide ja koroonasurmade arv, mistõttu otsustati kevadest piirangud ära kaotada.

Koroonapassid ja näomaskid kaotatakse Inglismaal juba järgmisest neljapäevast, 27. jaanuarist. Inimesi julgustatakse kodudest taas kontoritesse tööle tulema. Nii näiteks kutsutakse kodudest koheselt tagasi riigiametnikud.

Peaminister Boris Johnson ütles, et kõik koroonapiirangud on kavas kaotada 24. märtsiks, kaasa arvatud eneseisolatsioonid ja koroonajälitusele aadressi andmise kohustus.

Briti terviseminister Sajid Javid ütles, et koroona on taandumas ja pole enam mingit mõtet piiranguid hoida. Terviseminister ütles, et valitsus täidab oma lubadust avada riik niipea, kui olukord seda võimaldab. Tema sõnul ei tähenda see, et viirus oleks kadunud, aga viirusega tuleb õppida koos elama samamoodi nagu on õpitud elama koos gripiga.

Boris tells civil servants to get back to desks as WFH guidance axed

There were 108,069 new cases over the last 24 hours, down 16.6 per cent on last Wednesday’s 129,587 Boris Johnson announced Plan B Covid rules in England are being lifted with WFH scrapped immediately Mandatory face masks and Covid passes will then be axed across the country from next Thursday

Kommentaarid
(Külastatud 674 korda, 1 külastust täna)