Koroonaoht on möödas? Koroona tapab nüüd poole vähem kui gripp

Inglismaal, kus koroona suhtes pole karmimaid piiranguid kehtestatud, püsib koroonasurmade arv poole madalam kui raskel gripiaastal.

Praegu sureb Inglismaal koroonasse ainult 130 inimest päevas, kuigi nakatumiste arv on väga kõrge, võrreldes ligi 1300 koroonasurmaga päevas aasta tagasi, kui inimesi polnud veel vaktsineeritud, vahendab Daily Mail.

Koroonasurmade arv pole sügisest alates kasvanud, kuigi nakatumiste arv on kiiresti kasvanud. 2017/18 raskel gripihooajal oli ligi 400 gripisurma päevas, sellele eelneval aastal 300 gripisurma päevas. Noil aastatel vähendati gripi tõttu samuti plaanilist ravi, et ravida gripipatsiente.

East Anglia ülikooli nakkushaiguste professor Paul Hunter ütles, et koroona on praegu võrreldav gripiga. Professori väitel muutub koroona iga aastaga nõrgemaks, kuna inimesed saavutavad immuunsuse ja lõpuks saab koroonast tavalise külmetushaigusega sarnane haigus. Selle tagajärjel surevad vaid väga nõrga tervisega inimesed.

Kommentaarid
(Külastatud 1,215 korda, 1 külastust täna)