Koroona laastab Euroopa vaktsineerituimat riiki: koolid tuleb sulgeda, sest õpetajad on haiged

Portugalis, kus ära on vaktsineeritud praktiliselt kõik täiskasvanud inimesed, levib koroona praegu kulutulena. Koolid tehti küll nädala algul lahti, aga need tuleb ilmselt sulgeda, sest õpetajad on haiged.

Koroona laastab praegu halastamatult täielikult vaktsineeritud koolitöötajaid: õpetajad, koristajad, tugipersonal – neist paljud on pidanud nakatumise tõttu isolatsiooni minema, vahendab Portugal Resident.

Portugali koolijuhtide ühenduse president Filinto Lima ütles, et parimagi tahtmise juures ei õnnestu enam koole lahti hoida. Mõned koolid on paremas seisus, aga paljudes koolides on olukord väga raske.

Ühe Póvoa de Varzim’i koolide grupi juht ütles, et asutused tuleb ilmselt sulgeda juba järgmisel nädalal. Koolides on juba terve rida nakatumisi ja kui personali testitakse järgmisel nädalal võib juhtuda, et asutused tuleb sulgeda.

Koolijuhid tunnistavad, et praeguses olukorras pole enam palju võimalusi jätkamiseks.

Portugalis on toimunud koroonaga nakatumiste plahvatuslik kasv. Igapäevaselt lisandub üle 40 000 nakatumise, mis on riigis testimise võimekuse piir. Nakatumiste arv on pandeemia aja kõrgeimal tasemel ja kordades kõrgem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 949 korda, 1 külastust täna)