Karm ülestunnistus: jutt „vaktsineerimatute epideemiast” põhines valeinfol

Saksamaal ja mujal Euroopas räägiti eelmise, 2021. aasta lõpus nn vaktsineerimatute epideemiast. See tulenes asjaolust, et enamus nakatunutest olid esitatud andmetel põhjal vaktsineerimata. Nüüd aga tunnistas Saksamaa terviseminister Karl Lauterbach üles, et nn vaktsineerimatute epideemia põhines valeandmetel, aga see polnud tema väitel tahtlik.

Eelmise, 2021. aasta novembris kasvas Saksamaal Hamburgis koroonaga nakatumiste arv. Nakatumiste tase kerkis enam kui 200 peale 100 000 elaniku kohta 7 päeva jooksul. Nende andmete põhjal karmistati linnas piiranguid ja kehtestati nn 2G reegel, et teenused olid kättesaadavad ainult neile, kes olid vaktsineeritud ja haiguse läbi põdenud. Vaktsineerimata inimeste puhul hakati vähendama sotsiaalseid kontakte ja neil ei lubatud enam koroonatesti abil teenuseid kasutada.

Saksa väljaanded Sueddeutscher Zeitung ja Welt aga tuvastasid uurimise käigus, et Hamburgis edastati nakatumiste kohta valeinfot. Haigestunud patsientide puhul polnud teada, kas nad on vaktsineeritud või mitte. See aga ei takistanud ametivõimudel kõik teadmata juhtumid panna kirja kui „vaktsineerimata”. 2021. aasta novembri lõpus oli selliste teadmata vaktsineerituse staatusega patsientide osakaal 70 protsenti.

Hamburgi linnapea andis novembri keskel pressikonverentsi, milles rääkis, et 90 protsenti uutest nakatumistest on vaktsineerimata isikutel. Lisaks väitis ta, et 7 päeva nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta on vaktsineerimata isikutel 605 ja vaktsineeritutel vaid 22.

Lisaks sellele edastas Hamburgi linnavalitsus väljaandele Welt info, et sarnast skeemi kasutatakse üle terve Saksamaa. Siiani pole avalikustatud, mil viisil tehti kindlaks ja pandi kirja vaktsineeritud ja vaktsineerimata isikuid. Hamburgi linnapea Peter Tschentscher teatas detsembri lõpus, et vead võisid tulla eri IT-süsteemide kasutamisest.

Saksamaa terviseminister Karl Lauterbach tunnistas 17. jaanuaril, et vigane info tulenes tarkvara süsteemist ja vaktsineerimata inimeste pandeemias süüdistamine polnud tahtlik.

Hamburg polnud ainus piirkond, kus valeandmeid kasutati. Novembri keskpaigas pandi 48 468 teadmata vaktsineeritusega nakatumist Baierimaal kategooriasse „vaktsineerimata”, mis tõstis vaktsineerimata inimeste nakatumise taseme 1469 peale, võrreldes 110-ga vaktsineeritud inimeste puhul.

Saksamaa kehtestas nende andmete põhjal novembrikuus karmid piirangud vaktsineerimata isikute suhtes ja seda põhjendati nende samade valeandmetega.

Saksamaal on viimastel päevadel osalenud piirangute-vastastel meeleavaldusetel ligi 100 000 inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 2,839 korda, 1 külastust täna)