Hiina on koroonaga hädas enne Pekingi olümpiat – juba teine suur linn pandi lukku

Hiinas pandi koroona leviku tõttu lukku 5 miljoni elanikuga Anyangi linn Henani maakonnas. See tähendab, et inimesi oma kodudest välja ei lasta.

Pekingis algavad 4. veebruaril taliolümpiamängud ning Hiina teeb kõik selleks, et kõik koroona täielikult välja juurida.

Omikroni variant on aga esitanud Hiinale tõsise väljakutse. Hiina võimud hoiatasid Pekingi elanikke, et olümpiaga seotud sõidukitele ei tohi abi pakkuda isegi avarii korral, et mitte kahjustada olümpiakülas loodud nn mulli, vahendab Daily Mail.

Anyangi linn pandi üleöö lukku eile esmaspäeval, 10. jaanuaril. Linnas tuvastati 58 uut nakatumist. Alates laupäevast on tuvastatud 84 koroonajuhtu.

Enne linna lukkupanekut keelati inimestel linnast välja sõita, et mitte ohustada teisi piirkondi. Henani maakonnas on puhangud kolmes linnas ning maakonna 13 miljoni elanikuga pealinn Zhengzhou on samuti lukku minemas. Koolid ja lasteaiad on juba suletud, samuti kõik vähem tähtsad ärid.

Möödunud nädalal pandi Henani maakonnas lukku miljoni elanikuga Yuzhou linn. 13 miljoni elanikuga Xi’ani linn on olnud juba kolm nädalat lukus.

Viirus liigub Pekingile üha lähemale. Nakatumised on tuvastatud juba Tianjin’is, mis on olümpia võistluspaikade lähedal. Tianjini kolle on esimene, mis näitab viiruse levikut Hiinas sees.

Hiina põhjaosas asuvas 13 miljoni elanikuga Xi’ani linnas on kokku tuvastatud juba ligi 2000 nakatumist. Linna lukkupanekuga tahetakse see kolle likvideerida.

Nakkusekoldeid on avastatud ka Hiina lõunaosas. Hong Kongis tekkis kolle seoses lennuki personali naasmisega. Pärast seda on Hong Kongis uuesti karmistatud piiranguid. Lisaks suleti lasteaiad ja algkoolid.

Viimastel päevadel on tuvastatud koroonaga nakatumisi ka Shenzheni linnas, kus on lukku pandud mõned piirkonnad.

Koroonapaanika on vallandunud ka Jaapanis, kus on kehtestatud sissesõidu keeld mujalt maailmast.

Pekingi olümpiamängude koroonamull suleti eile, mis tähendab, et olümpiat teenindavad tuhanded töötajad ei tohi kellegagi väljaspoolt kohtuda. Olümpiale koguneb ligi 3000 sportlast ja lisaks muid isikuid, kes hakkavad saabuma lähinädalatel. Nad püsivad omas mullis alates hetkest, mil nad Hiinasse jõuavad kuni ajani, mil nad lahkuvad.

Mullis olijad peavad olema täielikult koroona vastu vaktsineeritud, vastasel korral peavad nad olema 21 päeva karantiinis. Neid testitakse igapäevaselt ja nad peavad kogu aeg kandma näomaski. Mullis on omaette transpordisüsteem.

Kommentaarid
(Külastatud 589 korda, 1 külastust täna)