Helsingi-Vantaa lennujaamas valitses kaos, paljud ei kandnud maske – keegi ei saanud maske kandma sundida

Helsingi-Vantaa lennujaamas valitses 27. detsembri õhtul kaos, kus paljud võtsid maskid eest, sest lennujaamas polnud õhku.

Lennujaama aula oli inimesi paksult täis ja inimesed pidid ootama mitu tundi, mingeid turvavahesid ei hoitud. Soomlane Tiina, kes saabus Lanzarotelt ütles, et lennujaamas olid koos viie lennu inimesed: Madeiralt ja Lanzarotelt tulijad, lisaks Kittilä, Müncheni ja Kokkola lendude inimesed, vahendab MTV.

Neist nelja lennu pagas saadeti samale pagasilindile. Osa aulast oli eraldatud koroonapasside kontrollijatele. Tiina ütles, et pidi oma invaliidiust reisikaaslasega ootama lennujaamas üle kahe tunni. Ta rääkis, et kui ta lennukist väljus, olid kõigil maksid ees, peale tema ja veel mõne – temal on tõend, et ta ei saa maski kanda. Pärast tund aega ootamist olid aga pooltel maskid eest võetud. Lennujaamas lõppes õhk otsa, Tiina rääkis, et tal käis pea ringi.

Tiina rääkis, et imestama pani see, et keegi ei tulnud ütlema, et maske pole ees. Ühel hetkel otsustas Tiina, et jätab oma pagasi üldse lennujaama ja kuulutab selle kadunuks. Seda aga tal teha ei lastud, vaid paluti pagas ära oodata. Viivitus olevat tulnud sellest, et paljud lennujaama töötajad olid haiged.

Tiina sõnul oli halb see, et reisijatele polnud organiseeritud istekohti. Reisijate hulgas oli inimesi, kes polnud lennukis söönud ega joonud. Tiina ja tema reisikaaslane ei saanud isegi tualetti minna. Ainsad toolid olid koroonapasside kontrollijate käsutuses. Osa inimestest istus pagasilindil.

Tiina ütles, et tal oli reisile minnes saadud kolm vaktsiinidoosi, seetõttu tundis ta end küllalt turvaliselt. Samas tekkis tal lennujaamas olles siiski hirm. Sellises ummikus oleks saanud viirus küllalt hästi levida. Seda oleks saanud siiski vältida, sest ükski lennuk ei hilinenud. Koroonapassi küsimine lennujaamas oli aga Tiina arvates mõttetu, sest inimesi ei lasta lennukisse ilma passi näitamata.

Soome lennujaamade haldusfirma Finavia andis teada, et aeg-ajalt tuleb ette selliseid olukordi. Nii näiteks võtab ressursse ära koroonapasside kontrollimine. Lisaks oli aastavahetusel reisijaid rohkem kui neid viimasel kahel aastal on olnud.

Lennujaama töötajad kasutavad ise näomaske ja paluvad neid kasutada ka reisijatel. Lennujaam ei saa aga reisijaid sundida maske kandma. Finavia pole ametivõim, millel on õigus maskide kandmist nõuda. Saab vaid soovitada.

Kommentaarid
(Külastatud 986 korda, 1 külastust täna)