Helsingi piirkonnas tahetakse piiranguid pikendada veel kahe nädala võrra

Helsingi piirkonna koroona koordinatsioonirupp peab põhjendatuks piirangute jätkamist veel kahe nädala võrra.

Koordinatsioonigrupp soovitab piirangute pikendamist veel kahe nädala võrra alates 10. jaanuarist, mil praegused piirangud lõppevad. Lõpliku otsuse piirangute osas teeb Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus, vahendab Helsingin Sanomat.

Piirangud puudutavad treeningsaale ja muid siseruume, avalikke saunu ja ujulaid, väliujulate ja spaade basseinide osa ning nendega seotud riietusruume, samuti tantsukohti ja koorilaulu, harrastusteatreid ja muid sarnaseid tegevusi.

Suletuks jäävad ka siseruumides teemapargid, tivolid, loomaaiad, mängukeskused ning kaubanduskeskuste üldised ruumid.

Soovituse kohaselt ei kehti piirangud 2003. aastal ja hiljem sündinute huvitegevuse kohta. Lisaks võiks ujulate kasutamine olla lubatud ujulakaardi omanikele.

Praegused avalike ürituste piirangud kehtivad Helsingi piirkonnas kuni 17. jaanuarini. Koroonagrupi soovituse kohaselt jätkuksid siseruumide ürituste piirangud veel kaks nädalat peale seda. See tähendab, et koroonagrupp teeb ettepaneku igasuguste siseruumides ürituste keelamiseks.

Koroonagrupp põhjendab oma ettepanekuid halveneva koroona olukorra ja haiglakoormuse kasvu tõttu. Koroonagrupi info kohaselt on positiivsete testide arv kasvanud 50 protsendini kõigist võetud proovidest, kuigi kõik haiged pole testile pääsenudki.

Haiglakoormus on samuti kiiresti Helsingi piirkonnas kasvanud. Kui jõulunädalal oli haiglas ligi 60 patsienti, siis nüüd on neid juba 110. Haiglates valmistutakse plaanilise ja vähem olulise ravi vähendamiseks, et saaks keskenduda koroonapatsientide ravile.

Suur nakatumiste arv tähendab ka seda, et paljud tööealised jäävad haiguse tõttu tööst kõrvale. Seetõttu ohustab suur nakatumiste arv ühiskonna toimimist, kui palju inimesi on korraga haiged.

Kommentaarid
(Külastatud 561 korda, 1 külastust täna)