Helsingi piirkonna koroonagrupi otsus: piiranguid leevendatakse

Helsingi piirkonna koroona koordinatsioonigrupp soovitab piiranguid leevendada. Sellest teatati täna teisipäeval, 25. jaanuaril.

Piirangute leevendamine puudutab madala ohuga ruume ja see jõustub plaani kohaselt 1. veebruarist. Madala ohuga ruumid on muu hulgas treeningsaalid, sisespordiruumid, ujulad, spaad, harrastusteatrid ja muud vastavad grupitegevuste ruumid, sisemänguväljakud, kaubanduskeskuste üldised ruumid ja teemapargid, vahendab Helsingin Sanomat.

Peaminister Sanna Marin edastas täna sotsiaalmeedias, et piiranguid peaks leevendama kiiremini. Tema väitel puudutab see madala ohura spordi- ja kultuuriürituste avamist koroonapassiga ja toitu pakkuvate söögikohtade lahtiolekuaja pikendamist.

Helsingi piirkonna koroona koordinatsioonigrupp soovitab jätkuvalt, et võistkondliku ja grupiviisilise sporditegevuse ning muu taolise tegevuse jaoks mõeldud siseruumid, tantsukohad ja koolilaulu jaoks mõeldud ruumid jäävad suletuks vastavalt varasemale otsusele.

Lisaks soovitatakse, et avalike ürituste piiranguid leevendatakse nõnda, et 1-15. veebruarini lubataks kuni 50 inimesed istekohtadega üritused. Muude avalike ürituste osas soovitatakse piirangutega jätkata.

Praegused koroonapiirangud kehtivad kuni 7. veebruarini. Piirangute osas teeb lõpliku otsuse piirkondlik valitsusasutus (AVI).

Kliendiruumide piirangutega soovitatakse jätkata kuni 15. veebruarini.

Koroona olukord on Helsingi piirkonnas kiiresti muutunud seoses Omikroni variandi levikuga.

Paljud Uusimaa omavalitsused ja linnad on teatanud ametlike karantiinide lõpetamisest. Juba varem teatati koroonajälituse lõpetamisest.

Lisaks on Vantaa linnavalitsus teatanud, et koroonaga saab minna tööle, kui pole haigusnähtusid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,244 korda, 1 külastust täna)