Helsingi piirkonna koolid alustavad kontaktõppes, sest distantsõppele minekuks pole jäänud aega

Kuigi sotsiaal- ja terviseministeerium tahab Soome õpilased saata distantsõppele, alustavad vähemalt Helsingi piirkonna koolid esmaspäeval kontaktõppega, sest distantsõppele minekuks pole jäänud aega.

Otsustusõigus on piirkondlikel valitsusasutustel ja Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus ütles, et distantsõppe otsust ei jõuta esmaspäevaks teha, vahendab Helsingin Sanomat.

Kui aga ministeerium soovitab distantsõpet, siis hakatakse seda arutama. See tähendab, et piirkondlikud valitsusasutused ja omavalitsused hindavad, kas distantsõppele minek on vältimatult vajalik ja õigustatud.

Koolide distantsõppele minekut hakatakse arutama kõige varem alles järgmisel nädalal.

Helsingi linnapea Juhana Vartiainen ja koolide eest vastutav abilinnapea Nasima Razmyar on pidanud distantsõppele minekut ebasoovitavaks.

Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus kavandab ühtlasi koroonapiirangute jätkamist kuni 24. jaanuarini. See tähendab, et kuni selle ajani on avalikud siseruumid nagu treeningsaalid ja ujulad suletud.

Kommentaarid
(Külastatud 618 korda, 1 külastust täna)