Hea teada: Euroopa parlamendi uue presidendi Roberta Metsola mees on soomlane

Euroopa parlamendi uueks presidendiks valitud maltalanna Roberta Metsola abikaasa on soomlane Ukko Metsola.

43-aastane Roberta Metsola on ühtlasi noorim Euroopa parlamendi president ajaloos. Ta valiti presidendiks oma sünnipäeval 18. jaanuaril. Enne presidendiks valimist oli ta parlamendi asepresident. Ta kuulub Malta rahvuslikku erakonda ja on Euroopa parlamendis konservatiivse Euroopa rahvapartei (EPP) fraktsiooni liige.

Ukko Metsola on samuti poliitik ja Soome koonderakonna Kokoomus liige. Nad kandideerisid 2009. aastal kumbki Euroopa parlamenti, Ukko Soomest ja Roberta Maltalt, aga ei osutunud valituks. Roberta ostus valituks järgmisel korral 2014. aastal ja uuesti 2019. aastal.

Robertal ja Ukkol on kokku 4 last, kõik pojad.

Kommentaarid
(Külastatud 496 korda, 1 külastust täna)