Espoos hakatakse sulgema lasteaedu, kuna töötajad on haiged

Espoos hakatakse töötajate puuduse tõttu sulgema lasteaedu. Vastav teade saadeti laiali lapsevanematele.

Linnavalitsuse info kohaselt on olukord väga raske. Mitmetes lasteaedades on juba olukord, kus töötajaid pole piisavalt, vahendab Iltalehti.

Koroona levik on olukorda halvendanud pärast jõule. Seni on mõnedes lasteaedades lahendatud olukord sellega, et lasteaia tööaega on lühendatud. Kui tavaliselt suletakse lasteaed kell 17, siis nüüd on töö lõpetatud kell 16.

Koroona olukord on praegu ettearvamatu ja asendajaid pole võimalik enam leida. Espoo peredes tuleb seega valmistuda selleks, et lasteaeda ei saa paari nädala jooksul lapsi viia.

Ilmselt ei suleta korraga kõiki lasteaedu, aga suletakse mõned lasteaiad. Eriti suur oht on väiksemate lasteaedade puhul, et töötajad on järsku haigestunud ja lapsi enam vastu võtta ei saa. Sellises olukorras võetakse võimalikult kiiresti ühendust lapsevanematega. Lastele püütakse kohad leida mõnes teises lasteaias, aga see ei pruugi olla alati võimalik.

Lasteaedades levivad peale koroona ka muud haigused. Järgnevatel nädalatel tuleb valmistuda selleks, et last iga päev lasteaeda viia ei saa. Nende päevade eest, mil last ei saa lasteaeda viia, makstakse raha tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 380 korda, 1 külastust täna)