Draama Austraalias: vaktsiinivastane maailma tennise esinumber võeti lennujaamas kinni ja teda riiki sisse ei lasta

Austraalia lahtisele tenniseturniirile saabunud maailma tennise esinumber Novak Djokovic võeti lennujaamas kinni, kuna leiti, et tal pole õiget viisat.

Djokovici riiki sisse ei lasta. 34-aastane tennisemängija saabus lennukiga Melbourne’i lennujaama Dubaist. Ta on isoleeritud eraldi ruumi, kus teda valvatakse, vahendab Sydney Morning Herald.

Djokovici puhul on probleem selles, et ta pole lasknud end vaktsineerida, aga tenniseturniirile ilma vaktsineerimata sportlasi ei lasta. Algul oli jutt, et Djokovicile tehti erand, aga tuli välja, et sportlane oli lasknud vormistada vale viisa.

Austraalia peaminister Scott Morrison ähvardas, et saadab serblase järgmise lennuga tagasi. See ajas omakorda vihale sportlase isa Srdjan Djokovici, kes kutsub inimesi üles Austraalia võimude vastu meelt avaldama.

Isa rääkis, et tema poega on viis tundi kinni peetud ja keegi ei saa aru, mis toimub. Isa väitel ei lasta sportlase juurde tema abilisi ja tal ei lubata kasutada telefoni. Ta on ruumis, kuhu kellelgi teisel ei lubata siseneda. Ruumi ukse ees valvavad kaks politseinikku.

Austraalia piirivalve võttis ühendust Victoria osariigi võimudega, kuna Djokovicile oli vormistatud viisa, mis ei võimalda teha vaktsineerimata inimestele meditsiinilisi erandeid. Selline tööviisa oleks nõudnud Victoria osariigi heakskiitu, aga seda ei saadud.

Varem on sarnased viisavaidlused lõppenud sellega, et isikud on riigist välja saadetud. Viimastel andmetel on kavas Novak Djokovic homme neljapäeval Austraaliast välja saata. See tähendab, et sportlane ei saa osaleda tenniseturniiril 2022 Australian Open Grand Slam.

Kommentaarid
(Külastatud 1,309 korda, 1 külastust täna)