Asjatundjad: Soome tegelik koroonaga nakatumine on 5 korda kõrgem kui näitab ametlik statistika

Koroonaga nakatumiste arv näitab statistika põhjal vähenemist, aga see on petlik, sest statistika ei peegelda enam tegelikku seisu.

Terviseameti ning Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS hinnangul on tegelik nakatumiste arv ligi 5 korda suurem kui näitab statistika, vahendab MTV.

Täna kolmapäeval registreeriti ligi 8400 nakatumist, aga tegelik nakatumiste arv võib olla 42 000 ringis.

Nakatumiste statistika ei peegelda enam tegelikku seisu, sest testimise võimekus puudub ning testitakse ainult riskigruppi kuuluvaid inimesi ja meditsiinitöötajaid, ütles HUS-i juhataja Markku Mäkijärvi.

Mäkijärvi sõnul on Soomes koroona olukord sarnane Taaniga, kus areng on paar nädalat eespool. Taanis registreeriti eile üle 33 000 nakatumise ja viimase nädala keskmine nakatumiste arv on olnud 27 000.

Taanis kasvab nakatumiste arv püstloodis ning on läinud juba „läbi katuse”, ütles Mäkijärvi. Taani suudab testida palju enam kui Soome. Järgmised 7 päeva näitavad, kui lähedal on Soome nakatumiste arvu tipule.

HUS-i nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et nakatumistest tähtsam on praegu haiglaravi koormus. Järvineni sõnul püsib haiglaravi koormus kõrge kogu kevadtalvise aja. HUS-is praegu haiglapatsientide arv pidevalt kasvab.

Soomes on praegu haiglaravil 718 koroonapatsienti, kellest raskes seisus intensiivis on 64. Võrreldes eilsega kasvas haiglapatsientide arv 37 võrra.

Kommentaarid
(Külastatud 967 korda, 1 külastust täna)