Värske uuring: Omikron arenes HIV-positiivsete organismis

Koroonaviiruse uus Omikroni tüvi arenes välja HIV-positiivsete ehk Aidsi-haigete organismis, selgub värskest, Lõuna-Aafrikas läbi viidud uuringust.

Immuunpuudulikkusega inimeste organismis on uus tüvi välja kujunenud kuudepikkuse perioodi vältel. Lõuna-Aafrikas on avastatud, et koroona jäi pikkadeks kuudeks HIV-positiivsete inimeste organismi, vahendab BBC.

Tavaliselt suudab inimese immuunsüsteem viiruse välja tõrjuda suhteliselt kiiresti, ütles HIV-ile spetsialiseerunud Desmond Tutu sihtasutuse juht Linda-Gayle Bekker. Immuunpuudulikkusega inimestesse aga jääb uus koroonaviirus SARS-CoV-2 pikaks ajaks püsima.

HIV-i vastu ravi saanud inimeste organismis koroona teadaolevalt ei muundu.

Lõuna-Aafrikas on näiteks olnud haiglas naine, kelle koroonatest oli positiivne 8 kuud järjest. Tema organismis muundus viirus 30 korda.

Omicron: South African scientists probe link between variants and untreated HIV

South African scientists – hailed for their discovery of Omicron – are investigating the “highly plausible hypothesis” that the emergence of new Covid-19 variants could be linked, in some cases, to mutations taking place inside infected people whose immune systems have already been weakened by other factors, including, though not limited to, untreated HIV.

Kommentaarid
(Külastatud 3,749 korda, 1 külastust täna)