Värske uuring: allergikutel kuni 40 protsenti väiksem oht koroonaga nakatuda

Allergikutel, kel esineb heinapalavik, ekseemid või astma on kuni 40 protsenti väiksem oht koroonaga nakatuda kui teistel, selgub värskest uuringust.

Londoni Queen Mary ülikooli teadlased vaatlesid enam kui 16 000 täiskasvanut perioodil 2020. aasta maist kuni 2021. aasta veebruarini, vahendab Daily Mail.

Uuringust selgus, et heinapalaviku ja ekseemiga inimestel on 25 protsenti väiksem oht koroonaga nakatuda. Astmaga inimesed nakatusid lausa 40 protsenti harvemini, seda isegi siis, kui nad kasutasid hormoonidel põhinevaid inhalaatoreid.

Uuring avaldati eile neljapäeval teadusajakirjas Thorax. Uuringus osalenud üle 16 tuhande inimese hulgas nakatusid koroonaga 446 ehk ligi 3 protsenti. Selgus, et atoopiliste haigustega nagu dermatiit ja ekseem, samuti heinapalavikuga inimestel oli 23 protsenti väiksem oht koroonaga nakatuda. Astmaatikud nakatusid 38 protsenti väiksema tõenäosusega.

Suuremat nakatumist täheldati neil, kes olid Aasia päritolu või elasid kitsastes tingimustes.

Uuring viidi läbi enne, kui hakkasid levima Delta ja Omikron, seetõttu pole teada nende tüvede mõju. Ühtlasi on vaja rohkem uurida, miks just allergikud koroonaga vähem nakatuvad.

Allergic conditions like hay fever linked to lower risk of Covid

A new study looked at more than 16,000 adults in the UK between May 2020 and February 2021 People with atopic diseases – such as eczema – as well as hay fever or rhinitis had a 23% lower risk of Covid Asthma sufferers had a 38% lower risk of Covid infection even when using steroid inhalers Patients who were older, male or had other underlying conditions were not at an increased risk of infection People with allergic conditions such as hay fever have a lower risk of being infected with COVID-19, a new study suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 774 korda, 1 külastust täna)