Uuring: vaktsineeritud isik nakatus Omikroniga nii, et oma toast väljas ei käinudki

Hong Kongi juhtumi uuring näitab ilmekalt, kuidas Omikron levib, seda eriti vaktsineeritutele. Üks kahe doosiga vaktsineeritud isik sai nakkuse teiselt, kes elas karantiinihotellis teisel pool koridori ja kellega polnud mingit otsest kokkupuudet.

Juhtum oli Hong Kongi karantiinihotellis ja isikud omavahel kordagi kokku ei puutunud. Mõlemad isikud olid kahe doosiga vaktsineeritud ja mõlematel oli enne Hong Kongi tulekut tehtud negatiivne koroonatest. Üks tuli Kanadast ja teine Lõuna-Aafrikast, vahendab Daily Mail.

Teadlaste arvates oli Lõuna-Aafrikast saabunud isik eelnevalt Omikroniga nakatunud ja temalt sai nakkuse teine isik, kes saabus Kanadast. Nakkus kandus üle ilmselt sel ajal, kui avati karantiinihotelli uks, et toitu üle anda.

See juhtum näitab veelkord, kui kergesti levib uus Omikroni tüvi ja et see suudab läbi murda ka kõige karmimatest piiriületuse piirangutest.

Hong Kongi ülikooli teadlased avaldasid juhtumi kohta info reedel veebis.

Teadlaste kirjelduse järgi saabus patsient A Lõuna-Aafrikast 10. novembril ja tal oli 72 tundi enne seda tehtud PCR test, mis oli negatiivne. Patsient A oli saanud teise Pfizeri vaktsiinidoosi 4. juunil ja ta paigutati koos teiste reisijatega karantiinihotelli. Hong Kongis peavad kõik tulijad olema 14 päeva riiklikus karantiinihotellis, enne kui nad riiki sisse lastakse.

Patsient B saabus Kanadast eelmisel päeval, ja tal oli samuti 72 tundi enne seda tehtud koroonatest. Teine patsient oli saanud teise Pfizeri vaktsiinidoosi 25. mail. Patsient B oli samas koroonahotellis ja elas üle koridori patsiendist A.

Patsient A-l tuvastati koroona 13. novembril ja tal polnud haiguse sümptomeid. Järgmisel päeval toimetati ta haiglasse isolatsiooni.

Neli päeva hiljem, 17. novembril ilmnesid patsiendil B haigusnähud ja tal tuvastati PCR testiga koroona 18. novembril. Ta toimetati samuti haiglasse isolatsiooni.

Geneetiline uuring näitas, et patsientidel oli sama viirus. Täpsem uuring näitas, et patsiendil A oli Omikroni tüvi, mis on sarnane sellega, mis levib Lõuna-Aafrikas. Teadlased arvavad seetõttu, et patsient A nakatus juba Lõuna-Aafrika, tõi nakkuse Hong Kongi ja nakatas seal patsienti B.

Teadlased vaatasid valvekaamera lindistusi ning muid tõendeid ja tuvastasid, et patsiendid ei väljunud kordagi oma hotellitubadest. Samuti ei vahetatud omavahel asju.

Ainsad korrad, mil hotelli toa uks avati olid need, mil toodi toitu, mis toimus igal päeval samal ajal. Teadlased leidsid, et ainus võimalus oli, et viirus kandus edasi õhu kaudu üle koridori.

Uksed avati ka siis, kui isikutele tehti testid, aga testide proovide võtmised toimusid eri päevadel. Seetõttu peetakse ebatõenäoliseks, et nakatumine toimus testi tegemise käigus.

Teadlased järeldavad juhtumile tuginedes, et Omikron on väga nakkav ja seda ka kahe doosiga vaktsineeritud isikutele.

Fully-vaxxed person catches Omicron inside Hong Kong quarantine hotel

Patient A arrived in Hong Kong from South Africa on November 11, having tested negative for Covid on a PCR and having had two doses of Pfizer Patient B arrived from Canada on November 10 having also tested negative on PCR and had two doses of Pfizer Pair were housed

 

Kommentaarid
(Külastatud 3,258 korda, 1 külastust täna)