Üllatus: Soomes on piirkondi, kus saab öösel baari minna

Kuigi Soomes kehtestati tänasest teisipäevast, 28. detsembrist karmid piirangud ja söögikohad tuleb õhtul varakult sulgeda, on Soomes kohti, kus saab öösel baari minna.

Piirangud ei kehti kolmes ravipiirkonnas ja Ahvenamaal. Need kolm ravipiirkonda on Ida-Savo, Põhja-Karjala ja Kainuu. Seal ei kehti karmid piirangud ja seal saab baaris uut aastat vastu võtta, kui kaasas on koroonapass, vahendab Iltalehti.

See, et mõned piirkonnad jäid Soomes piirangute alt välja, tekitas eelmisel nädalal hämmingut. Algul arvati, et piirangud tulevad igale poole, aga siis täpsustas sotsiaal- ja terviseministeerium, et piirangud tulevad ainult koroona ulatusliku leviku piirkondadses.

Kuivõrd piirkondade koroona taset hinnatakse kord nädalas ja viimane kord oli 22. detsembril, on võimalik, et käesoleval nädalal olukord muutub.

Täällä saa mennä yöllä baariin

Tiukat ravintolarajoitukset astuvat voimaan suurimmassa osassa maata. Vaan ei kaikkialla. Kolme sairaanhoitopiiriä ja Ahvenanmaa eivät ainakaan toistaiseksi ole leviämisalueita. Näin ollen näitä alueita eivät koske tiukat ravintolarajoitukset. Muualla maassa alkoholia ei saa ravintolasta tästä päivästä eteenpäin iltapäiväviiden jälkeen. Suomen maaperällä todettiin ensimmäinen koronatartunta 29. tammikuuta eli käytännössä 700 päivää sitten.

Kommentaarid
(Külastatud 791 korda, 1 külastust täna)