Soomes tapetud, vaiba sisse keeratud ja prügikasti pandud eesti mees oli 39-aastane ja endine lootustandev jalgpallur

Politsei uurib edasi Helsingis Tapaninvainios toime pandud nn vaibamõrva, kus ohver oli 39-aastane eesti mees. Ta oli elanud Soomes üle 10 aasta.

Mehe sünnipäev oli vaid nädal enne tapmist. Tema laip leiti prügikastist vaiba sisse keeratuna. Politsei uurib juhtunut kui mõrva, vahendab Iltalehti.

Eestlane tegi Soomes ehitustöid ja paigaldas põhiliselt tellinguid. Ta oli varem tegelenud Soomes soojusseadmete müügiga ja töötanud kullerfirmas. Tänavusel, 2021. aastal registreeris ta Soomes oma ehitus- ja remondifirma.

Eesti mees oli pärit Lõuna-Eestist Tartust, kus ta oli paarkümmend aastat tagasi lootustandev jalgpallur. Ta oli alla 18-aastaste Eesti koondise liige ja tema puhul loodeti karjääri mõnes välismaa klubis. Ta mängis mitmetes Lõuna-Eesti kohalikes klubides, kuni lõpetas sportlasekarjääri veidi peale 20ndat eluaastat.

Spordiga lõpparve tegemisele eelnes tüli treeneriga, kes pani mehe valiku ette: kas sport või pidutsemine, alkohol ja naised. Mees tegi valiku viimase variandi kasuks ja sport jäi sinnapaika. Mehest sai tuntud nägu Tartu ööklubides. See oli suur löök vanemale vennale, kes oli toetanud jalgpallikarjääri.

Eesti mees oli õppinud Tartu kutsekoolis puidutöötlemist ja ehitust. Pärast jalgpalliga lõpetamist otsustas ta kolida Soome. Ta elas Helsingis pikalt koos ühe eestlannaga, aga suhe lõppes, kui mehe eluviis muutus ebastabiilseks. Tööl jaksas mees siiski edasi käia.

Mehe eestlastest sõbrad ja endised töökaaslased peavad teda vaikseks, aga muidu heatahtlikuks, kes ei rääkinud teiste kohta halba. Vahel oli ta teiste suhtes liigagi hea, ja mõned kasutasid seda ära.

Üks mehe eestlasest sõber peab teda heaks kohanejaks, näiteks õppis ta nullist ära soome keele, kuna Lõuna-eestis soome keelt ei osata.

Alkoholil oli mehe elus kuni lõpuni välja oluline koht, aga seda ainult nädalavahetustel ja puhkuse ajal. Eestis olid sõbrad üritanud alkoholi tarvitamisele piiri panna, aga Soomes polnud kedagi teda kontrollimas. Mehe surm tuli tema Eestis elavatele sõpradele ja lähedastele suure üllatusena.

Helsingi kohus on eesti mehe tapsmisega seoses vahistanud kaks isikut: 28-aastase blondi soome naise, kes oli eesti mehe elukaaslane ja naise endise elukaaslase, 27-aastase mehe.

Tapaninvainiossa surmattu 39-vuotias oli entinen maajoukkuetason urheilija

Helsingissä surmansa saanut virolaismies oli asunut Suomessa yli kymmenen vuotta. Poliisi tutkii Helsingissä tapahtunutta murhaa, jossa surmansa sai virolainen mies. Uhri oli nuorena lahjakas jalkapalloilija, joka kuitenkin päätti urheilu-uransa parikymppisenä. Ystävät kuvailevat uhria hyväntahtoiseksi ja sopeutujaluonteeksi. Kaksi viikkoa sitten lauantaina Helsingin Tapaninvainiossa surmattuna löydetty mies oli 39-vuotias virolainen, joka oli asunut Suomessa jo yli kymmenen vuotta.

Kommentaarid
(Külastatud 2,330 korda, 1 külastust täna)