Soomes levis koroona kulutulena vaktsineeritute hulgas – see rikkus pere jõulud

Vantaal elav pere nakatus koroonaga vaatamata täielikule vaktsineeritusele. Kõigepealt nakatus 42-aastane pereisa. Tal tõusis palavik nädal tagasi pühapäeval.

Palavik oli 37,5-38,5. Lisaks oli köha, nohu, peavalu ja lihasvalud. Pereisa oli käinud reedel väljas ja kuigi igal pool küsiti koroonapassi, sai ta nakkuse, vahendab Iltalehti.

Mees räägib, et kohad, kus ta käis polnud eriti rahvarohked. Kõik tema seltskonnas olid saanud kaks vaktsiinidoosi. Sellele vaatamata sai seltskonnas olnud mehe nõbu koroona Omikroni diagnoosi. Pärast seda nakatus nõbu abikaasa.

Kõigil, kes reedel koos olid ilmnesid kiiresti haigusnähud. Vantaa pereisa käis testil ja sai teada nakatumisest, aga mitte Omikroni kohta. Ta sai SMS-i, et on nakatunud ja et temaga võetakse ühendust, aga keegi pole ühendust võtnud. Siis tuli uus SMS, et mees peab jääma isolatsiooni.

Pärast seda haigestus terve Vantaa pere: isa, ema ning 11- ja 13-aastased pojad. Pesamuna haigusnähud ilmusid kõige hiljem ehk nüüd laupäeva hommikul. Lapsel oli 39 palavik, kui ta ärkas. Valuvaigistajast oli abi ning palavik langes. Laps on reibas, kuigi on palavik.

Pere liikmed on käinud testil. Emale tuli teade, et tal võib olla koroona, sama teade tuli teistele tuttavatele.

Pereisa räägib, et nad on püüdnud igapidi nakatumisi ära hoida. Ta on ise olnud kaugtööl kodus ja naine osaliselt. Kõik peale pesamuna on saanud kaks vaktsiinidoosi ja maskid on olnud kogu aeg kasutusel.

Püüti teha kõik, et mitte haigestuda. Lapsed pole haigusnähtudega kooli läinud. Kuigi terve pere on nüüd haige, ei pea isa seda raskeks. Pigem on haigus ärritav.

Pere kogemus näitab, et haigus nakkab kergelt ja haigusnähud ilmnevad kiiresti. Kaks päeva pärast nakatumist algasid haigusnähud, räägib isa oma kogemusest. Isa arvab, et nakatunu muutub nakkusohtlikuks juba ööpäev pärast nakatumist. Isa väitel on haigus eriti nakkav, kuna haigestusid kuus täielikult vaktsineeritud inimest.

Soomes laiemalt on nakatumiste arv plahvatuslikult kasvanud. Kui veel kuu aega tagasi räägiti sadadest nakatumistest, siis nüüd on tuhanded.

Vantaa pereisal oli raske haigus läbi paar päevaga, aga isolatsioon kestab kuni jõuludeni. Tal on veel köha ja tunneb end haiglaselt. Kuivõrd haigestusid ka teised, kestab karantiin kogu jõulude aja. Pere tellib toidu veebipoest. Sugulased toovad toidu koduuksele ära.

Pere olukorra teeb mugavaks see, et elatakse suures eramajas. Neil on suur aed ja kaks koera. Nad saavad käia metsa all end liigutamas. Hoopis teine olukord oleks väikses korteris.

Neljaliikmelise pere kõik liikmed tegelevad spordiga, alates triatlonist kuni sulgpallini. Isa leiab, et sportlik eluviis aitab haiguse kergemalt läbi põdeda. Oluline on ka pereliikmete omavaheline hea läbisaamine.

Kuigi koroona muutis pere plaane, pole see tingimata halb. Veebist telliti lastele kingitused ja koos sellega telliti veel mõned asjad. Olukord pole kõige hullem, sest haiguse raskem faas on möödas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,099 korda, 1 külastust täna)